Pekeliling Penebusan Awal Gantian Cuti Rehat (GCR) 75 Hari

17 March 2020

Assalamualaikum hallo Penjawat Awam SeMalaysia,

Seperti yang telah diumumkan dalam Belanjawan 2020 iaitu kebenaran penebusan awal gantian cuti rehat (GCR) sebanyak 75 hari untuk ganjaran wang tunai bagi penjawat awam yang telah berkhidmat sekurang-kurangnya 15 tahun perkhidmatan, i still waiting the Pekeliling.

Ada soalan yang i terima. Jika cuti kita tak cukup 75 hari lagi, layak atau tidak mohon? Jawapan TIDAK LAYAK. Apa pun, kita tunggu sahaja Pekeliling Penebusan Awal Gantian Cuti Rehat (GCR) 75 Hari dikeluarkan oleh Jabatan Perkhidmatan Awam ya. 

Pekeliling Penebusan Awal Gantian Cuti Rehat (GCR) 75 Hari


Lots of Love here!
YatieOwner

26 comments

  1. Alhamdulilah, sedikit sebanyak meringankan beban mereka..sama-sama kita berdoa agar semuanya akan berakhir dengan cepat..

    ReplyDelete
  2. Berayukur lah apa yang diterima kerana ada lagi yg lebih susah. Reda la dn harap wabak ni berlalu cepat.

    ReplyDelete
  3. Barulah tahu produser dia macam itu
    Ingatkan main hentam jer. Apa pun semoga semuanya dipermudahkan.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..sekurang2nya dapat meringankan beban.di saat semua orang menghadapi ujian ini..ada yg x tau mana nak dpt bantuan

    ReplyDelete
  5. Cepatlah wabak ni habis. Semoga Malaysia back to normal tapi ada hikmah lah berlaku ni semua.. 0 anak gadis keluar malam malam berjalan jalan dengan boiprengg huhu

    ReplyDelete
  6. Kena tanya soalan kepada saluran yang betul ni. Menulis blog seperti begini dikala negara sedang menangani wabak COVID19 takkan ada jawapannya. Lagi pula, kita baru je dapat Perdana Menteri baru. Biar settle satu persatu dulu lah ye. Untung akak masih bekerja. Ramai sudah tiada pekerjaan. Krisis ekonomi semakin teruk. Resah, takut semua ada.

    ReplyDelete
  7. Rawlins cadang untuk simpan dulu buat masa ini - mana tau ada keperluan di hari muka, masa tu barulah Rawlins guna kot

    ReplyDelete
  8. Diharapkan inisiatif ini dapat mengurangkan tekanan dan bebanan mrk yg terjejaa

    ReplyDelete
  9. Semoga dpt membantu mngurangkan bebanan yang ditanggung rakyat.

    ReplyDelete
  10. Untung la yg kj gomen 15 tahun..leh tbus cuti dengan wang tunai..sekurg kurangnya dpt gk kurgkan beban dri dikala musibah melanda nie..iolls bru je nak masuk gomen tp kna hold dlu..hope dapat pggilan lepas abh wabak covid 19 nie..btw good info..

    ReplyDelete
  11. Sebenarnya saya sedikit tak faham dengan pekeliling ni. mungkin sebab saya kena baca lebih teliti atau kena baca penerangan lebih banyak. apa2pun terima kasih berkongsi :)

    ReplyDelete
  12. thanks info ni dan bolehlah dimanfaatkan sewajarnya kan

    ReplyDelete
  13. bila tak bekerja dengan majikan ni , memang tak pernah ada peduli pasal cuti. hehe

    ReplyDelete
  14. Mcm kak keja kerajaan mmglah dah fhm semua, tq for sharing utk maklumat org lain

    ReplyDelete
  15. untung kita sebab kerajaan banyak berusaha untuk ringankan beban rakyat time rmo ni

    ReplyDelete
  16. info yang bermanfaat untuk yang kerja gomen. kami keja swasta ni takda inisiatif macam ni. apapun syukur

    ReplyDelete
  17. Thank you for sharing this information. I pun x no comment byk sgt. Just doakan semoga kita semua dipermudahkan urusan, dikuatkan hati dengan dugaan Ini.

    ReplyDelete
  18. Ramai tak sabar nak tunggu pekeliling rasmi berkenaan ini. Rawlins cadang nak simpan je untuk kecemasan kan.

    #stayathome

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah bagus juga inisiatif begini. kita tunggu lah pekeliling rasmi. cikgu2 la kot banyak cuti nya kan

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah, semoga rezeki mereka bertambah dan dapat membantu mengurangkan beban ketika waktu PKP ni

    ReplyDelete
  21. Oh.. Baru tahu pasal ni.. Boleh tebus cuti dengan wang tunai ye.. Elok. Juga untuk mereka yang memerlukan.. Tapi kalau rasa tak perlu lagk buat masa ni boleh simpan untuk akan datang saat betul-betul perlu..

    ReplyDelete
  22. Thanks for sharing!
    But unfortunately I work for myself.
    So it's a little hard ! heheh but will share with my friends.

    ReplyDelete
  23. Alahai seronok nya kerja dengan sektor awam kan...banyak sangat benefit..iena tak berpeluang kerja ngan sektor awam :(

    ReplyDelete
  24. thanks for sharing this information with us. sedikit sebanyak nampak banyak betul kebaikan bekerja di sektor awam

    ReplyDelete
  25. Thanks for bringing up this matter, i remembered i read it beginning of the year and now waiting for the implementation.

    ReplyDelete

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner