Pekeliling Penebusan Awal Gantian Cuti Rehat (GCR) 75 Hari

17 March 2020

Assalamualaikum hallo Penjawat Awam SeMalaysia,

Seperti yang telah diumumkan dalam Belanjawan 2020 iaitu kebenaran penebusan awal gantian cuti rehat (GCR) sebanyak 75 hari untuk ganjaran wang tunai bagi penjawat awam yang telah berkhidmat sekurang-kurangnya 15 tahun perkhidmatan, i still waiting the Pekeliling.

Ada soalan yang i terima. Jika cuti kita tak cukup 75 hari lagi, layak atau tidak mohon? Jawapan TIDAK LAYAK. Apa pun, kita tunggu sahaja Pekeliling Penebusan Awal Gantian Cuti Rehat (GCR) 75 Hari dikeluarkan oleh Jabatan Perkhidmatan Awam ya. 

Pekeliling Penebusan Awal Gantian Cuti Rehat (GCR) 75 Hari


Lots of Love here!
YatieOwner

14 comments

  1. Alhamdulilah, sedikit sebanyak meringankan beban mereka..sama-sama kita berdoa agar semuanya akan berakhir dengan cepat..

    ReplyDelete
  2. Berayukur lah apa yang diterima kerana ada lagi yg lebih susah. Reda la dn harap wabak ni berlalu cepat.

    ReplyDelete
  3. Barulah tahu produser dia macam itu
    Ingatkan main hentam jer. Apa pun semoga semuanya dipermudahkan.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..sekurang2nya dapat meringankan beban.di saat semua orang menghadapi ujian ini..ada yg x tau mana nak dpt bantuan

    ReplyDelete
  5. Cepatlah wabak ni habis. Semoga Malaysia back to normal tapi ada hikmah lah berlaku ni semua.. 0 anak gadis keluar malam malam berjalan jalan dengan boiprengg huhu

    ReplyDelete
  6. Kena tanya soalan kepada saluran yang betul ni. Menulis blog seperti begini dikala negara sedang menangani wabak COVID19 takkan ada jawapannya. Lagi pula, kita baru je dapat Perdana Menteri baru. Biar settle satu persatu dulu lah ye. Untung akak masih bekerja. Ramai sudah tiada pekerjaan. Krisis ekonomi semakin teruk. Resah, takut semua ada.

    ReplyDelete
  7. Rawlins cadang untuk simpan dulu buat masa ini - mana tau ada keperluan di hari muka, masa tu barulah Rawlins guna kot

    ReplyDelete
  8. Diharapkan inisiatif ini dapat mengurangkan tekanan dan bebanan mrk yg terjejaa

    ReplyDelete
  9. Semoga dpt membantu mngurangkan bebanan yang ditanggung rakyat.

    ReplyDelete
  10. Untung la yg kj gomen 15 tahun..leh tbus cuti dengan wang tunai..sekurg kurangnya dpt gk kurgkan beban dri dikala musibah melanda nie..iolls bru je nak masuk gomen tp kna hold dlu..hope dapat pggilan lepas abh wabak covid 19 nie..btw good info..

    ReplyDelete
  11. Sebenarnya saya sedikit tak faham dengan pekeliling ni. mungkin sebab saya kena baca lebih teliti atau kena baca penerangan lebih banyak. apa2pun terima kasih berkongsi :)

    ReplyDelete
  12. thanks info ni dan bolehlah dimanfaatkan sewajarnya kan

    ReplyDelete
  13. bila tak bekerja dengan majikan ni , memang tak pernah ada peduli pasal cuti. hehe

    ReplyDelete

Hallo kamu ;)

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner