Daftar Online Bantuan Prihatin Nasional (BPN)

29 March 2020

Cara Mohon Bantuan Prihatin Nasional (BPN)


Assalamualaikum fellas. Berikutan dengan pengumuman oleh Kerajaan Bantuan Prihatin Nasional (BPN) melalui Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin untuk Rakyat, hari ini melalui Sidang Media Kementerian Kewangan Malaysia, berikut adalah cara bagaimana anda boleh memohon BPN.

Daftar ONLINE Bantuan Prihatin Nasional (BPN)


Cara permohonan BAHARU BPN boleh dibuat di LAMAN WEB : www.hasil.gov.my

Bila Boleh Daftar ONLINE BANTUAN PRIHATIN NASIONAL (BPN)?


Bermula pada 01 APRIL 2020


SIARAN MEDIA 

KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA BERHUBUNG BANTUAN PRIHATIN NASIONAL (BPN)


Daftar Online Bantuan Prihatin Nasional (BPN)
Daftar Online Bantuan Prihatin Nasional (BPN)
Daftar Online Bantuan Prihatin Nasional (BPN)
Daftar Online Bantuan Prihatin Nasional (BPN)
Daftar Online Bantuan Prihatin Nasional (BPN)
Daftar Online Bantuan Prihatin Nasional (BPN)
UNTUK INFO:

1. Sekiranya anda telah atau pernah memohon Bantuan Sara Hidup (BSH), anda tidak perlu lagi DAFTAR atau MOHON BPN. 

2. iD BSH Tersekat? 

Boleh Call Care Line Bantuan Sara Hidup di;-

LHDNM
1-800 882 747 03-8911 1000 
Jam 9 pagi – 5 petang 
Ahad - Jumaat (Mulai 30 Mac 2020)

SOALAN 9. 

Apakah dokumen yang diperlukan semasa membuat permohonan rayuan Bantuan Prihatin Nasional?

Selain daripada mengisi borang atas talian, pemohon boleh mengemukakan bukti pendapatan.
  • (Contoh dokumen: Penyata Bank atau Slip Gaji)


Moga membantu :)

Lots Of Love here!
YatieOwner
The PT (P/O) N22 With Love.

19 comments

  1. Thanks for sharing kak.. lau mcm sy yg xda kerja nie xdapatlah kan hahaha

    ReplyDelete
  2. saya rasa bersyukur kerana sudah isytihar perniagaan dan suami juga buat potongan gaji utk bayar cukai. So sekarang data kami dah ada dalam sistem LHDN. Laman web LHDN pasti jem semua mendaftar dan cek status. Harap semua ready dengan dokumen yang diperlukan dan jujur mengisi borang. Terutama yang bekerja sendiri. Semua golongan dapat manfaat. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulilah kerajaan bagi haa dana meringankan beban rakyat ni, tu pun ada yang tak bersyukur kan..harap-harap urusan mereka semua dipermudahkan..

    ReplyDelete
  4. Terima kasih atas perkongsian.
    Adoillaa... payslip tinggal office huhuhu...

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing the info. Alhamdulillah, ini salah satu initiative kerajaan bagi membantu mereka yang terjejas dari COVID19. Moga segala urusan kita dipermudahkan.

    ReplyDelete
  6. Bestlah untung jadi rakyat Malaysia yang memang sentiasa dapat perhatian daripada kerajaan kita jer tak tergolong dalam mana-mana golongan untuk dapat bantuan PRIHATIN ni hehehehe.. Guna cara yang terbaik semua duit tu ok..

    ReplyDelete
  7. thanks info ni. ramai orang yang memerlukan bantuan ni kan, semoga dapatlah membantu mereka serba sedikit

    ReplyDelete
  8. Terima kasih atas perkongsian bermanfaat ni. Esok 1 April iena nak suh familly apply :D
    iena tak boleh apply huhu

    ReplyDelete
  9. hot sekarang ni.
    malangnya, aida x termasuk dlm org yg layak.
    takpe. lebih ramai yg memerlukan bantuan ni.

    ReplyDelete
  10. Biasanya bab2 nak isi application nie yg mals nie. Tapi duit nak. Haihhh xfaham betul. Hahaa. Thanks ya for the info

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, sedikit sebanyak dapat bantu kita meneruskan hidup. Cukupla ni untuk beli barang maknan semua. Jangan beli bukan2..esok la boleh semak kan

    ReplyDelete
  12. Info yang jelas. Tercari-cari info pasal ni sebab haritu ada yang tanya. Tapi tak pasti maklumat tentang nya.

    ReplyDelete
  13. If you are looking for the Finance Accounting Assignments help then in this case you can opt for our Finance Accounting Assignments help.we provide the best Online Assignment Help.We also provide Forensic Accounting Homework Help for students across the globe. for more information contact us +16692714848.

    ReplyDelete

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner