PENGISYTIHARAAN BORANG BE (E-BE) TAHUN TAKSIRAN 2019

in , , by YatieOwner, Monday, March 30, 2020
Assalamualaikum fellas. Berhubung dengan Perintah Kawalan Pergerakan seluruh Negara, PREMIS LEMBAGA HASIL DALAM NEGERI MALAYSIA (LHDNM) (termasuk kaunter e-Filing) di seluruh Negara juga turut ditutup bermula pada 18 Mac 2020 hingga 31 Mac 2020.

Daftar Online Bantuan Prihatin Nasional (BPN)

in , by YatieOwner, Sunday, March 29, 2020
Assalamualaikum fellas. Berikutan dengan pengumuman oleh Kerajaan Bantuan Prihatin Nasional (BPN) melalui Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin untuk Rakyat, hari ini melalui Sidang Media Kementerian Kewangan Malaysia, berikut adalah cara bagaimana anda boleh memohon BPN.

18 Resepi Mudah Sepanjang Bulan Ramadhan

in , by YatieOwner, Sunday, March 29, 2020
Assalamualaikum fellas. InshaAllah, tak lama lagi kita akan masuk bulan ramadhan. InshaAllah, dan apa yang kita harapkan adalah dapat bersahur dan berbuka puasa bersama-sama keluarga tercinta. Kan? Namun, dah fikir ke nak masak apa erk sepanjang bulan ramadhan nanti? Mulalah mak-mak kat dapur tu buka google cari resepi sepanjangan ramadhan. Haha.

Viral - Makcik Kiah Penjual Goreng Pisang Yang PM Sebut

in , by YatieOwner, Friday, March 27, 2020
Kenali Makcik Kiah Penjual Goreng Pisang yang viral selepas di Umumkan oleh Perdana Menteri Malaysia kita dengan contoh mudah senang kira berapa kita akan dapat daripada semua pemberian bantuan yang telah diumumkan dalam Teks Ucapan Perutusan Khas Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN) petang tadi.
KOTA KINABALU, 26 Mac 2020 - Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) telah menghadkan pergerakan rakyat Malaysia demi menangani penularan COVID-19. Rakyat Sabah berasa semakin sukar untuk membeli barangan penting dalam tempoh ini, memandangkan akses adalah terhad.
Assalamualaikum fellas. Sediamaklum berhubung dengan perintah kawalan pergerakan yang telah diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia, berkuatkuasa pada 18 Mac 2020 baru-baru ini, Kerajaan Negeri Sabah juga akur dan menerima arahan yang telah dikeluarkan. 

Cuti Tanpa Rekod Bagi Urusan Kematian Ahli Keluarga Terdekat

in , by YatieOwner, Monday, March 23, 2020
Assalamualaikum hallo fellas. Sediamaklum, KINI Cuti Tanpa Rekod Bagi Urusan Kematian Ahli Keluarga Terdekat telahpun ditambahbaik. Alhamdulillah. Terima kasih buat Kerajaan Malaysia, kerana ambil tahu dan prihatin berhubung dengan pemberian khas cuti ini kepada seluruh Penjawat Awam di Malaysia.

Resepi Sosej Telur Hancur Paling Simple Dan Mudah

in , , by YatieOwner, Monday, March 23, 2020
Assalamualaikum fellas! Ok Alhamdulillah, stay at home sahaja kita ok. Tak payah nak keluar-keluar rumah kalau tiada urusan penting. Ahad kot kan. Rasanya barangan dapur pun dah settel beli awal-awal kan? Jangan sampai viral muka korang sebab tak dengar kata. Haha.

Cara Mohon Kerja Di Dewan Bandaraya Kota Kinabalu (DBKK)

in , , , by YatieOwner, Sunday, March 22, 2020
Assalamualaikum fellas. Aku sebenarnya sering kali di tanya macam mana nak mohon kerja di DBKK. Berkesempatan cuti-cuti ni, rajin kemaskini blog semula, topik permohonan kerja ini akan aku kongsi sebaik mana mungkin untuk kamu semua yang ingin tahu bagaimana cara untuk mohon kerja di DBKK. Aku kongsi.

Cara Paling Mudah Buat Nasi Lemak Simple

in , , by YatieOwner, Saturday, March 21, 2020
Assalamualaikum hallo fellas. Aku tak lah reti sangat memasak. Simple dan paling simple pun masak sayur tumis, goreng ikan, erk tak goreng telur, masak maggi. Sudah. Selesai. Asal saja perut terisi dari dia tergedik-gedik menari kat dalam tu. 
Assalamualaikum hallo Penjawat Awam SeMalaysia, Seperti yang telah diumumkan dalam Belanjawan 2020 iaitu kebenaran penebusan awal gantian cuti rehat (GCR) sebanyak 75 hari untuk ganjaran wang tunai bagi penjawat awam yang telah berkhidmat sekurang-kurangnya 15 tahun perkhidmatan, i still waiting the Pekeliling.

Official 36yo!

in , by YatieOwner, Saturday, March 14, 2020

Assalamualaikum. Alhamdulillah, its official 36 years old of me. Tua sudah bah. Haha. Syukur Alhamdulillah. Tiada nikmat lain yang patut tidak disyukuri di kala usia ni. Minta yang lebih baik sahaja. Kesihatan, kewangan, friends, kerja. Moga-moga yang baik sahaja.

Assalamualaikum. HaLO fellas! i honest dah lama tak mai Kuala Lumpur, Malaysia! miss so much western food dekat KL. Terutamanya ayam 4 fingers. bila nak buka dekat sabah wei? sobsob! Ok, oleh itu. Lemme sharing with u gais, 5 foods yang i memang suka makan bila turun KL and for sure is memang senang nak jumpa lah. KL kot kan. Malaysian people without food. Oh no!
This coming Ramadhan, Pan Borneo Hotel Kota Kinabalu invites guests for berbuka puasa over a great selection of all-time-favourite dishes with action stalls from 24 April to 20 May 2020. The buffet spread, is especially prepared by Executive Chef Alex Zee and his team of dedicated chefs.
Sutera Harbour Resort is extending one of its best deals of the year for families to spend the upcoming school break. This one-of-a-lifetime sale is limited to 5 days only, with booking period starting from 4 March to 8 March 2020 and stay period from 13 March to 21 March 2020, so hurry now and make your booking!
© Yatie Owner · THEME BY WATDESIGNEXPRESS