Kampung Tempurung, Kuala Penyu, Kota Kinabalu, 89747 Bahagian Pedalaman, Sabah, Malaysia

Menarik di Kuala Penyu: Tempurung Seaside Lodge, Kuala Penyu Sabah, Must Visit

08 January 2020

Assalamualaikum fellas. Happy New Year 2020 and ya, apa khabar gia? Sorry, for my silentness daripada cerita perihal diri sendiri. Sorry disitu. Selalu korang tengok pun update pasal makan and makan and makan and ya makan terus. Tapi i tak juga gemuk-gemuk. Haha. Tu sebab kerja makan saja. Untunglah review makan kan. Makan tak gemuk. Haha. Tapi jangan silap. Lemak dekat perut itu menternak dengan baiks! Ok abaikan cerita pasal itu. Let me share kunjungan i dengan para the bebeh blogger i tahun lalu. Tahun macam lama betul kan. Haha. Okey! Lets.

TEMPURUNG SEASIDE LODGE, KUALA PENYU, SABAH

Tempurung Seaside Lodge, Kuala Penyu

Yup. Tempurung Seaside Logde, Kuala Penyu, Sabah. I was tak lah kali pertama pegi Kuala Penyu, tapi tempat ni kali pertama for me. Serius cantik. I was like the view of laut. Tenang, mendamaikan. Serabut-serabut dengan kota's punya bingit then lari masuk hutan, belok ke pantai. Erk. Dah macam cerita Ada Apa Dengan Cinta pula. Gitu. Ok Next!

Video Percutian i ke Tempurung Seaside Lodge, Kuala Penyu, Sabah;

Tempurung Seaside Lodge, Kuala Penyu

Entrance Fee:
RM5.00 (Dewasa)
RM3.00 (Kanak-kanak)
4 tahun ke bawah FREE

Ok itu harga untuk korang nak berselfie like us or just site visit nak datang lepaking or datings can also and korang akan diberi minuman percuma. Nice.

Tempurung Seaside Lodge, Kuala Penyu

Hubungi : +6 011-3516 6339 

Untuk penginapan pula, harga serendah RM180 hingga RM380 korang dah boleh menginap disana.

Booking:
No. Telefon : 087-881 999
Email : tempurung_seaside@yahoo.com

Ok settel. Jangan lupa site visit. Helo Sabahan, please come. Serius cantik, tolong selfie, take picture lawa-lawa and post. Tak rugi. 

Biar gambar berbicara ;-

Tempurung Seaside Lodge, Kuala Penyu
Tempurung Seaside Lodge, Kuala PenyuTempurung Seaside Lodge, Kuala PenyuTempurung Seaside Lodge, Kuala PenyuTempurung Seaside Lodge, Kuala Penyu
Tempurung Seaside Lodge, Kuala PenyuTempurung Seaside Lodge, Kuala Penyu

My bebeh Sabahan Blogger

Tempurung Seaside Lodge, Kuala Penyu
Tempurung Seaside Lodge, Kuala Penyu

Liza & Joe

Toodles!
YatieOwner

6 comments

Hi, Awak ;)

Yup. Thanks for coming by on my blog and comment on my article too ya.

And. Ya, sorry to say, i will deleted any comment yang tidak menjurus kepada article i kot.
For our safety and SPAM on my blog juga tau ;D

Thanks with ♥ ;)

Latest on Instagram

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner