Assalamualaikum fellas. I memang sejenis beli barangan Malaysia. Selain menyumbang kepada ekonomi negara sendiri, sudah tentu lah barangan buatan Malaysia lebih di yakini jaminannya kan? dan, sebut tentang beli barangan Malaysia ini, sudah pasti ada jualan murah hujung tahun.

Oleh itu, tidak ketinggalan untuk mengadakan jualan murah, PG Mall Malaysia, turut sama mengadakan kempen, iaitu kempen beli barangan Malaysia dan Year End Sales.
Celebrate Christmas in style and usher in 2021 at Promenade Café, Promenade Hotel Kota Kinabalu with year-end festive semi buffet dinner featuring Christmas Special Semi Buffet Dinner and New Year Special Semi Buffet Dinner.
Assalamualaikum fellas! Last week berkesempatan to join Yoodo x Sabahan Bloggers meeting. Its my pleasure to meet and greet, to know lebih lanjut mengenai Yoodo from Chow Tuck Mun, Head of Yoodo, since i ada baca sedikit sebanyak tentang Yoodo dekat youtube juga sebenarnya. Ok let me sharing sedikit mengenai Yoodo dan ya, this month sahaja, Yoodo ada buat DUA kempen.
Stay Natural with Melvita. Assalamualaikum fellas. Melvita, France's largest certified organic beauty brand, is now on Shopee! After having 6 outlets in Malaysia and its own webstore, Melvita opens its official store on the e-commerce platform to further extend the reach of its organic and healthy beauty products to Malaysians across the country. With over 70 products now available on Shopee, Melvita has a wide variety of organic beauty products ranging from face care to body and hair care as well as personal hygiene.

Dapatkan Casing daripada Yorwhy

in , , by YatieOwner, Wednesday, October 14, 2020
Assalamulaikum fellas. Dah lama kot tak update perihal diri sendiri. Ada orang rindu tak? Haha. Alhamdulillah sihat, who asking. Syukur. Moga korang pun sihat walafiat hendaknya. Please take care ur self, since perintah kawalan covid 19 masih berlangsung. Moga saja kita patuhi perintah kawalan pergerakan, inshaAllah doa-doa kita for covid 19 hilang, akan lenyap. InshaAllah.
Explore Malaysia with Hilton’s South East Asia Dream Away Offer! Assalamualaikum fellas. Come and lets start planning your dream getaways and enjoy up to 30 percent off Best Available Rate with Hilton!
P&G-owned skincare brand Olay partners with Shopee, the leading e-commerce platform in Southeast Asia and Taiwan, to reach and engage with digital-savvy millennials in Southeast Asia with the launch of Adult Fearlessly campaign. The refreshed brand campaign will be held exclusively on Shopee, in line with Olay’s Super Brand Day across six markets, starting right now in Malaysia.
Assalamualaikum, hallo fellas. Berita baik untuk pengemar jenama perkakas dapur Russel Taylors, kini Russel Taylors, boleh didapati melalui Shopee S-Mart Sabah
A time of harmony and reunion with family and loved ones, Mid-autumn Festival is celebrated when the moon is at its roundest and brightest. It is a joyous occasion to gather as a family to give thanks, exchange and enjoy mooncakes to symbolise unity, happiness and completeness. 
KUALA LUMPUR - Fans of J-Beauty will be delighted to know that they can find their favourite beauty products from Teeni Beauty Store on Shopee. The store carries much-loved brands Kose Cosmeport, Canmake, Cezanne, Palladio, D.Up, LaF, Ezee, as well as beauty accessories.
Assalamualaikum, hallo fellas. Whether you are staying with family, friends or solo, guests can enjoy up to 30 percent off the Best Available Rate, with an added level of assurance with Hilton CleanStay.

Assalamualaikum, hallo fellas! I memang suka shopping online. Siapa suka shopping online, kita geng. For me, banyak kelebihan bila shopping online ni. Kita tentukan sendiri barangan apa yang kita nak, tentukan bajet dan yang lebih menarik, kita juga dapat jimat duit dengan mendapat discount dari harga asal. Best kan?
Assalamualaikum, hello fellas. Nice to hear a good news from Hilton Hotel, Kuala Lumpur. Hilton Introduces Hilton EventReady with CleanStay, Setting New Standards for Event Cleanliness and Customer Service. Global Program to Deliver Innovative Solutions to Meeting Professionals as well as Peace of Mind to Attendees.
Kisah Veveonah Mosibin yang bermalaman di atas pokok demi mendapatkan akses internet yang lebih baik untuk menjawab peperiksaan atas talian, telah menarik perhatian Shopee. Platform e-dagang tersebut melalui Shopee Sabah telah menghantar sebuah pasukan ke Kg Sapatalang, Pitas, bagi mengunjungi pelajar berusia 18 tahun itu dan memberikannya sebuah Shopee Care Package.
Assalamualaikum. Hello fellas! Time to enjoy the Double Value Deal Sale from Hilton Malaysia! A wonderful gift to experience Hilton’s best-in-class dining and wellness service all wrapped into one cash voucher. Check this out fellas.
Cyberjaya adalah di tengah-tengah beberapa kawasan yang terkenal dengan makanan Cina yang baik iaitu Puchong, Dengkil, dan Seri Kembangan. Tetapi bagi mereka yang ingin melewatkan perjalanan dan masih menginginkan makanan Cina yang baik, kami telah menyusun senarai 7 restoran makanan Cina di Cyberjaya. Restoran ini ada yang berstatus halal dan ada juga yang non halal untuk lebih kepada pelanggan non muslim.

Assalamualaikum food lover! presenting from Hilton Hotel Malaysia today, Now! 'Chup! Makan Dulu' a takeaway home ready to serve. A takehome menu to take guests on an exciting culinary journey in the comforts of their home. The menu comprises all-time favourite dishes across the hotels' restaurants.

Cara Mohon Bantuan Covid 19 Kerajaan Negeri Sabah

in , by YatieOwner, Monday, April 20, 2020
Assalamualaikum Sabahan. Berita baik untuk kita semua, kini Sabah lancar sistem permohonan bantuan baharu bagi memudahkan kita menyemak status permohonan bantuan daripada Kerajaan Negeri, bagi menggantikan sistem yang sedia ada iaitu wecare.sabah.gov.my sejak April lalu, kata Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Safar Untong.
Assalamualaikum fellas. Tak pasti korang renew insuran roadtax kereta kat mana. Setahu kita, dekat JPJ lah kan? Nampak sangat i tak pakai kereta. Haha. But since kemarin my abang long padil minta renew insuran roadtax kereta secara online, so kita nak juga share dengan korang, betapa mudahnya nak renew insuran roadtax secara online menggunakan BJAK.MY. I share okey.
Assalamualaikum, halo fellas. I nak share that NOW, Sutera Harbour Resort, starting from now their have their TAKEAWAY FOOD too. Glad to hear that, since MCO. It’s a hassle-free take away meal made easy just for you! Menus are prepared with fresh ingredients and quality assured by our Gourmet Chefs.
KUALA LUMPUR, 13 April 2020 - Kira-kira 70,000 perusahaan kecil dan sederhana (PKS) di negara ini dijangka menerima manfaat daripada Pakej Bantuan Peniaga Shopee bernilai RM15 juta. Platform e-dagang tersebut hari ini mengumumkan pakej bantuannya untuk membantu PKS dan perniagaan yang terjejas dengan ketara oleh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).
Assalamualaikum fellas. Syukur Alhamdulillah, berhubung dengan pengumuman Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat atau PRIHATIN oleh YAB Perdana Menteri pada 27 Mac 2020 lalu, Bantuan PRIHATIN Bantuan Khas Kewangan Tahun 2020 juga diberikan untuk pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional serta Kumpulan Pelaksana. Alhamdulillah.

What Should i Do if Suddenly Maybank Say FORGOT PASSWORD?

in , by YatieOwner, Sunday, April 12, 2020
Assalamualaikum fellas. Hari tu, tak sure lah maybank2u i kena hakced ke apa kan. Awal pagi check maybank dekat phone, tiba-tiba maybank kata i Forgot Password. FORGOT PASSWORD! Then keluar paparan minta Username, Access Number dan ID Number maybank i. Juga ada nota berwarna merah seperti gambar kat bawah kata invalid username/password, and to reset password, got to "Forgot Login Details" (web) or select "Help" (app). Oh tidak. Something wrong.

Hand Sanitizer Eco Mind From Melilea

in , , by YatieOwner, Sunday, April 12, 2020
Assalamualaikum fellas. Sebelum pengumuman Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) for the first time hari tu, memang aku ronda habis watson sekitar Kota Kinabalu, Sabah, Center Point, Asia City gara-gara nak cari Watson Hand Sanitizer. Tapi, nak mencari tu yang sekali dengan pocket hat unicorn. Haa. Sapa hantu unicorn, tau lah sejenis apa aku sebut tu. Nak juga yang ada pocket hat tu. Tapi, alih-alih hand sanitizer yang ada dalam watson pun langsung tak de, apa lagi nak apa yang aku nak kan.

Segmen Bloglist Blogbabyshambles

in , , by YatieOwner, Saturday, April 11, 2020
Assalamualaikum fellas. Itu dia, since lama tak menjoinkan blog ni dengan mana-mana segmen bloglist ke giveaway or contest, ni nak join untuk kesekian kalinya. Haha. Moga rajinlah lepas ni nak join mana-mana bloglist kan.

Exclusive Breastfeeding ❤

in , , by YatieOwner, Friday, April 10, 2020
Assalamualaikum fellas. For sure mommies mesti dah tahu penyusuan ibu secara semulajadi adalah susu yang terbaik for babies kan. Macam i yang belum ada rezeki untuk timang cahaya mata sendiri, bukan tak tahu, tahu sebenarnya, tapi tak lah semua benda i tahu. Lah ni totally zero. But, maybe kena biasa kan diri lah kot dengan info-info penyusuan ni. Kot-kotlah one day, inshaAllah ada rezeki timang cahaya mata sendiri. InshaAllah. Tak lah kekok kan.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

in , by YatieOwner, Wednesday, April 08, 2020
Assalamualaikum fellas. Tidak dinafikan, Vitamin Shaklee memang bagus untuk kesihatan. Bagi mereka yang mementingkan pengayaan hidup secara sihat, Vitamin Shaklee adalah satu makanan tambahan yang memang patut diambil dalam kehidupan seharian anda.

Tarikh Pembayaran Bantuan Prihatin Nasional (BPN) Fasa 1

in , , by YatieOwner, Sunday, April 05, 2020
Assalamualaikum fellas. Pasti ada yang sudah mengetahui bila tarikh pembayaran Bantuan Pembayaran BPN akan dibuat kan? Kiranya i orang paling lambat tahu lah kan. Ok, i kongsi kan lagi semula, berita baik untuk semua rakyat Malaysia, dimana tarikh pembayaran Bantuan Prihatin Nasional (BPN) Fasa 1 atau pertama secara berperingkat akan mula di bayar pada 06 April 2020 (Isnin). 

IPHONE USER: Do This To Make Your Battery Last Longer

in , by YatieOwner, Saturday, April 04, 2020
Assalamualaikum fellas. Wa, tajuk bukan main english london. Ok, ni nak share tips and tricks dari Switch, while i memang pengguna iphone ios since berpaling tadah dengan samsung, huawei, asus android. Nampak sangat tak stabil jiwa dan raga balik-balik tukar smartphone kan.

Cara Daftar i-Akaun KWSP (Ahli) Secara ONLINE (Email)

in , by YatieOwner, Friday, April 03, 2020
Assalamualaikum fellas. Ya Allah, hari ni stress betul. Terlampau banyak soalan, macam mana nak isi i-akaun kwsp yang tiada ID, USERNAME. Ya Allah, serius aku stress. Aku pun tak de jawapan kot, plus aku pun godek google kot. Haha.

Cara Mohon Internet Percuma 1GB TM dan UMobile Sepanjang PKP

in , by YatieOwner, Thursday, April 02, 2020
Assalamualaikum fellas, ya hari ni tak buat apa, then ni i nak kongsi cara bagaimana nak mohon nak dapat kan nak apply nak request kan internet percuma 1GB yang diberikan oleh beberapa syarikat telco kita seperti yang telah diumumkan oleh Kerajaan baru-baru ini.

PENGISYTIHARAAN BORANG BE (E-BE) TAHUN TAKSIRAN 2019

in , , by YatieOwner, Monday, March 30, 2020
Assalamualaikum fellas. Berhubung dengan Perintah Kawalan Pergerakan seluruh Negara, PREMIS LEMBAGA HASIL DALAM NEGERI MALAYSIA (LHDNM) (termasuk kaunter e-Filing) di seluruh Negara juga turut ditutup bermula pada 18 Mac 2020 hingga 31 Mac 2020.

Daftar Online Bantuan Prihatin Nasional (BPN)

in , by YatieOwner, Sunday, March 29, 2020
Assalamualaikum fellas. Berikutan dengan pengumuman oleh Kerajaan Bantuan Prihatin Nasional (BPN) melalui Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin untuk Rakyat, hari ini melalui Sidang Media Kementerian Kewangan Malaysia, berikut adalah cara bagaimana anda boleh memohon BPN.

18 Resepi Mudah Sepanjang Bulan Ramadhan

in , by YatieOwner, Sunday, March 29, 2020
Assalamualaikum fellas. InshaAllah, tak lama lagi kita akan masuk bulan ramadhan. InshaAllah, dan apa yang kita harapkan adalah dapat bersahur dan berbuka puasa bersama-sama keluarga tercinta. Kan? Namun, dah fikir ke nak masak apa erk sepanjang bulan ramadhan nanti? Mulalah mak-mak kat dapur tu buka google cari resepi sepanjangan ramadhan. Haha.

Viral - Makcik Kiah Penjual Goreng Pisang Yang PM Sebut

in , by YatieOwner, Friday, March 27, 2020
Kenali Makcik Kiah Penjual Goreng Pisang yang viral selepas di Umumkan oleh Perdana Menteri Malaysia kita dengan contoh mudah senang kira berapa kita akan dapat daripada semua pemberian bantuan yang telah diumumkan dalam Teks Ucapan Perutusan Khas Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (PRIHATIN) petang tadi.
KOTA KINABALU, 26 Mac 2020 - Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) telah menghadkan pergerakan rakyat Malaysia demi menangani penularan COVID-19. Rakyat Sabah berasa semakin sukar untuk membeli barangan penting dalam tempoh ini, memandangkan akses adalah terhad.
Assalamualaikum fellas. Sediamaklum berhubung dengan perintah kawalan pergerakan yang telah diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia, berkuatkuasa pada 18 Mac 2020 baru-baru ini, Kerajaan Negeri Sabah juga akur dan menerima arahan yang telah dikeluarkan. 

Cuti Tanpa Rekod Bagi Urusan Kematian Ahli Keluarga Terdekat

in , by YatieOwner, Monday, March 23, 2020
Assalamualaikum hallo fellas. Sediamaklum, KINI Cuti Tanpa Rekod Bagi Urusan Kematian Ahli Keluarga Terdekat telahpun ditambahbaik. Alhamdulillah. Terima kasih buat Kerajaan Malaysia, kerana ambil tahu dan prihatin berhubung dengan pemberian khas cuti ini kepada seluruh Penjawat Awam di Malaysia.

Resepi Sosej Telur Hancur Paling Simple Dan Mudah

in , , by YatieOwner, Monday, March 23, 2020
Assalamualaikum fellas! Ok Alhamdulillah, stay at home sahaja kita ok. Tak payah nak keluar-keluar rumah kalau tiada urusan penting. Ahad kot kan. Rasanya barangan dapur pun dah settel beli awal-awal kan? Jangan sampai viral muka korang sebab tak dengar kata. Haha.

Cara Mohon Kerja Di Dewan Bandaraya Kota Kinabalu (DBKK)

in , , , by YatieOwner, Sunday, March 22, 2020
Assalamualaikum fellas. Aku sebenarnya sering kali di tanya macam mana nak mohon kerja di DBKK. Berkesempatan cuti-cuti ni, rajin kemaskini blog semula, topik permohonan kerja ini akan aku kongsi sebaik mana mungkin untuk kamu semua yang ingin tahu bagaimana cara untuk mohon kerja di DBKK. Aku kongsi.

Cara Paling Mudah Buat Nasi Lemak Simple

in , , by YatieOwner, Saturday, March 21, 2020
Assalamualaikum hallo fellas. Aku tak lah reti sangat memasak. Simple dan paling simple pun masak sayur tumis, goreng ikan, erk tak goreng telur, masak maggi. Sudah. Selesai. Asal saja perut terisi dari dia tergedik-gedik menari kat dalam tu. 
Assalamualaikum hallo Penjawat Awam SeMalaysia, Seperti yang telah diumumkan dalam Belanjawan 2020 iaitu kebenaran penebusan awal gantian cuti rehat (GCR) sebanyak 75 hari untuk ganjaran wang tunai bagi penjawat awam yang telah berkhidmat sekurang-kurangnya 15 tahun perkhidmatan, i still waiting the Pekeliling.

Official 36yo!

in , by YatieOwner, Saturday, March 14, 2020

Assalamualaikum. Alhamdulillah, its official 36 years old of me. Tua sudah bah. Haha. Syukur Alhamdulillah. Tiada nikmat lain yang patut tidak disyukuri di kala usia ni. Minta yang lebih baik sahaja. Kesihatan, kewangan, friends, kerja. Moga-moga yang baik sahaja.

Assalamualaikum. HaLO fellas! i honest dah lama tak mai Kuala Lumpur, Malaysia! miss so much western food dekat KL. Terutamanya ayam 4 fingers. bila nak buka dekat sabah wei? sobsob! Ok, oleh itu. Lemme sharing with u gais, 5 foods yang i memang suka makan bila turun KL and for sure is memang senang nak jumpa lah. KL kot kan. Malaysian people without food. Oh no!
This coming Ramadhan, Pan Borneo Hotel Kota Kinabalu invites guests for berbuka puasa over a great selection of all-time-favourite dishes with action stalls from 24 April to 20 May 2020. The buffet spread, is especially prepared by Executive Chef Alex Zee and his team of dedicated chefs.
Sutera Harbour Resort is extending one of its best deals of the year for families to spend the upcoming school break. This one-of-a-lifetime sale is limited to 5 days only, with booking period starting from 4 March to 8 March 2020 and stay period from 13 March to 21 March 2020, so hurry now and make your booking!
S-Mart Sabah bakal memberi lebih kepelbagaian dan kemudahan kepada rakyat Sabah. Shopee, platform e-dagang nombor satu Malaysia, memperluas kehadirannya di Malaysia Timur dengan pelancaran kedai atas talian khusus bagi Sabah yang dinamakan S-Mart Sabah. Langkah ini dijangka akan memberi lebih kemudahan kepada pasaran tempatan dan membantu mengurangkan kos sara hidup bagi keperluan harian rakyat Sabah.
Celebrate auspicious beginnings at Sutera Harbour Resort, where a spread of abundant Chinese New Year feast awaits.

Toss to a prosperous and healthy year with our Auspicious Yee Sang Combination. Starting from only RM98.00 nett per table, this abounding dish to usher in the Lunar New Year valid only from 17th January to 8th February 2020.
Chinese New Year celebration is never complete without the partaking of the traditional auspicious salad dish known as ‘Yee Sang’. To kick start the 2020 Chinese New Year, Avangio Hotel Kota Kinabalu shared a customary tossing of ‘Yee Sang’ session with members of the press led by the hotel’s Director Sales & Marketing – Ms. Winnie Chua recently with a tantalizing medley of its traditional festive dishes specially prepared by its Master Chefs!
Le Méridien Kota Kinabalu kicks off their Chinese New Year celebration with a Yee Sang Toss with the management of the hotels as well local foodies.
Assalamualaikum fellas. Happy New Year 2020 and ya, apa khabar gia? Sorry, for my silentness daripada cerita perihal diri sendiri. Sorry disitu. Selalu korang tengok pun update pasal makan and makan and makan and ya makan terus. Tapi i tak juga gemuk-gemuk. Haha. Tu sebab kerja makan saja. Untunglah review makan kan. Makan tak gemuk. Haha. Tapi jangan silap. Lemak dekat perut itu menternak dengan baiks! Ok abaikan cerita pasal itu. Let me share kunjungan i dengan para the bebeh blogger i tahun lalu. Tahun macam lama betul kan. Haha. Okey! Lets.

Fasa Pembayaran Bantuan Sara Hidup 2020 : 20 Januari 2020

in , by YatieOwner, Wednesday, January 08, 2020
Assalamualaikum fellas. Alhamdulillah. Orang kata, rezeki jangan ditolak. Kan? Haha. So, rasanya fasa pertama ni tak perlu nak buat semakan kot kan? Apa yang i baca dari berita-berita yang di kongsikan dekat media, fasa pertama ni akan dibayar secara terus menerus pada 20 Januari 2020, dan selepas itu, semakan atau kemaskini permohonan seterusnya, kenalah buat. I tak buat apa-apa perubahan lagi. Tunggu kemasukan fasa pertama masuk je lah. Nanti baru buat perubahan ke apa ke kalau ada nak ubah apa-apa.
Assalamualaikum fellos. Kesinambungan dengan Entri  JELAJAH SASSH : HARI AIDS SEDUNIA 2019 i sebelum ini, satu mini konsert amal juga telah diadakan dengan meriahnya dengan kehadiran artis tempatan Sabah kita. Bukan setakat itu, malah ada aktiviti membeli sambil beramal. 
© Yatie Owner · THEME BY WATDESIGNEXPRESS