Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2 Must Try!

| on
Sunday, February 11, 2018
Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2 Must Try! | Assalamualaikum fellas. Husband i jenis kalau nak fly, dia akan make sure untuk datang awal ke Airport tau. Bukan je awal, tapi kalau boleh sehari sebelum terbang, memang akan menapak duduk dekat Airport. Gigihlah tidur dekat kerusi Airport tu. I, memang taklah. Tapi kalau terpaksa, nak ke tak nak pun, 4 jam sebelum fly tu pun da kira ok. Jangan je kena tidur kat Airport. Hehe.

Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2

But thank god. I nak kongsi satu tempat persinggahan untuk bermalam dekat Airport Kuala Lumpur International Airport 2 iaitu Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2. Serius menyelamatkan situasi i sehari sebelum terbang balik Sabah minggu lepas. Hahaha. I kongsi. 

Main entrance of Plaza Premium Lounge, Gateaway @KLIA2 dan Buffet Counter

Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2 terletak di tingkat 2M Gateaway @Klia2, Kuala Lumpur International Airport. Dibuka 24 jam sehari. Menyediakan pakej penggunaan lounge makanan dan minum dari sarapan hingga ke lewat malam, kemudahan pancuran mandian, WiFi, stesen kerja internet, maklumat penerbangan, saluran TV, akhbar dan majalah antarabangsa. 

I kongsikan senarai harga untuk beberapa jam penggunaan dekat Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2:-

2 Jam - RM168.00
5 Jam - RM238.00
10 Jam - RM258.00
Kemudahan Mandi (30 Minit) - RM32.00
 
Complimentary access for children under 2 years of age. 
A 30% discount from the above rates apply for children aged 3 to 11 years. 
 

Bilik-Bilik di Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2

 
Single Room
Offers one single bed (Sleeps 1)
 3 hours - RM238.00
5 hours - RM258.00
10 hours - RM278.00
 
 
Family Suite
Offers two twin beds and one bunk bed or 
one double bed and one bunk bed (Sleeps 4)
5 hours - RM568.00

 
Studio Room
Offers one bunk bed (Sleeps 2)
5 hours - RM358.00

Ni bilik yang i duduk. Sangat selesa. Ada kemudahan cas handphone untuk setiap tingkat katil. Jadi istilah nak berebut-rebut cas fon, totally zero. Lampu tidur sisi pun ada. Kiranya tidak menggangu orang lain kat atas atau bawahlah kalau pasang lampu tidur. Tandas yang best. Selesa sangat. Compare dengan duduk tidur dekat luar kawasan Airport kan memang jauh bezalah kot. Ruang penyimpanan barang beg, etc tapi still boleh duduk dekat situ. I letak beg je la. Da namanya check in je terus nak baring. Pergh selesa sangat badan. fresh! 

Traveller Suite
(Maaf, I tak ambil gambar)
Offers two bunk beds (Sleeps 4)
5 hours - RM568.00

Extension hour
Per hour per room - RM90.00

 
All thing antara yang disediakan. Selipar tu boleh je i pakai nak pegi breakfast, etc. Ada set berus gigi, colgate. Sabun plus shampoo yang best. Pengering rambut. Etc, i sangat sarankan korang duduk menginap dekat sini tau.
 
Shower with amenities
30 minutes - RM32.00

Shower ni kalau tak nak menginap dekat lounge Plaza, boleh sahaja pakai tau. Tapi kena bayarlah. Bayaran untuk 30 minit, RM32 sahaja. Kiranya datang untuk mandi, freshkan badan je lah. Best juga macam ni kan. Kira segarlah badan lepas seharian berjalan atau nak teruskan perjalanan seterusnya.
 
 The colour of food :)

Kat buffet counter tadi ada makanan-makanan dan juga minuman yang tersedia. Jus, kopi, air tin pun ada.

 By the way, makanan dan minuman akan bertukar mengikut waktu sarapan pagi, makan tengahari, minum petang, makan malam sampailah supper. 24 jam sehari.

Jadual Penerbangan
Sure tak akan ketinggalan flight, kecuali korang tak alert sendiri. Hehe

Untuk maklumat lanjut

 
Picture credit and thanks: Plaza Premium Lounge, gateaway @Klia2

Location 
Plaza Premium Lounge at gateaway @klia2
Level 2M, gateaway @Klia2 mall

Operation Hours
24 hours daily

Phone
+(603) - 8787 8396

Lounge Use Package
2 hours: RM168
5 hours: RM238
10 hours: RM258
All rates are inclusive of 6% GST

Shower with Amenities
RM32 (30 minutes usage of shower room only)

Booking
No advanced reservations are required


 Yeah! i'm done.
Terima kasih Plaza Premium Lounge, Gateaway @KLIA2 for having us here ❤️

YatieOwner
2 comments on "Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2 Must Try!"

terima kasih komen ❤
komen anda sangat PG hargai! ;)

Custom Post Signature

Custom Post  Signature