Program Ramai-Ramai Di Inanam

| on
Friday, February 23, 2018
Program Ramai-Ramai Di Inanam. Assalamualaikum fellas. I nak share info, bahawasanya Dewan Bandaraya Kota Kinabalu (#dbkk) akan mengadakan "Program Ramai-Ramai Di Inanam" yang bertujuan untuk memasyarakatkan DBKK dan mengeratkan lagi silaturahim dalam komuniti terutama masyarakat luar kawasan pusat Bandaraya Kota Kota Kinabalu. Yang bestnya juga adalah - Hari Pengampunan Ver. 2 yang akan turut dilaksanakan. I kongsi detail ya. 

Program Ramai-Ramai Di Inanam

HARI PENGAMPUNAN VER. 2
Tarikh: 24 & 25 Februari 2018 (Sabtu dan Ahad)
Masa: 08.00 pagi hingga 05.00 petang
Tempat: Tapak Tamu Pekan Inanam, Inanam
.
PROGRAM RAMAI-RAMAI DI INANAM
Tarikh: 25 Februari 2018 (Ahad)
Masa: 05.30 pagi hingga 05.00 petang
Tempat: Tapak Tamu Pekan Inanam, Inanam
Tetamu Kehormat: YB DATUK SERI PANGLIMA ABDUL RAHMAN BIN DAHLAN, MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI
.
.
Pelbagai aktiviti juga turut diadakan. Kakak share ✌️
.
Sukaneka Dewasa:
🌸 Mr Badang
- Tyre Flip
- Farmers Walk
- Duck Walk
- Lock Press
- Arm Wrestling 🌸 Kukur Kelapa
🌸 Bola Sepak Kain Pelikat
.
Sukaneka Kanak-Kanak:
- Mewarna
- Pancing Botol
- Makan Pisang
- Lari Dalam Karung
- Pecah Belon
- Straw dan Getah
.
🌸 Jualan Mesra Rakyat Harga Borong
🌸 Derma Darah
🌸 Pertandingan Memasak Adabi
🌸 Pemeriksaan Mata dan Bantuan Cermin Mata PERCUMA
.
🌸 Pameran daripada:-
- DBKK
- Kementerian Kesihatan Malaysia dan Bank Negara Malaysia
- Komuniti
.
Paling Best! Ada LUCKY DRAW 😎
🛵 Motorsikal Honda
🥘 Barangan Elektrik
📱 Gajet
.
Na apa tunggu lagi. Jom cepat daftarkan diri. Untung nasib menang Motosikal 🛵 😃
.
PENDAFTARAN. Jom daftar 😎
Pendaftaran Terbuka/Walk-In:
Encik Robert (011-19550407)
.
Unity Ride dan Unity Walk:
Encik Victor (010-9417389)
.
Untuk Keterangan Lanjut:
Puan Lizawana (019-8955177)
.
Jemput datang semua #kkcity #dbkk
.
#sabahblogger #sabahanblogger #dibawahbayukamibersatu #travelblogger #bayarkompaun #bayarsaman #bayarsamandbkk #jpsmclans #supportmayordbkk #teamdbkk #pesanankhidmatmasyarakat #gingkaras #ramairamaiinanam


YatieOwner.

Karnival Belia Inovasi Tuaran 1MYC 2018

| on
Friday, February 23, 2018
Karnival Belia Inovasi Tuaran 1MYC 2018. Assalamualaikum fellas. Nak share Info sempena Karnival Belia Inovasi 1MYC2018 yang akan diadakan bermula esok 24.02.2018 dan akan berakhir pada 04.03.2018. Pelbagai aktiviti akan diadakan untuk Masyarakat seluruh kota Bandaraya Kota Kinabalu, Sabah, seperti berikut:

Karnival Belia Inovasi Tuaran 1MYC 2018

Karnival Belia Inovasi Tuaran 1MYC 2018

PESTA BUNDLE DAN JUALAN GERAI
26.02­­­.2018 - 04.03.2018 (1 Minggu)
06.00 Pagi – 11.00 Malam
Padang Tuaran
.
LARIAN TUARAN 1MYC 201
24.02.2018 (Sabtu)
06.00 Pagi - 09.00 Pagi
Astaka & Rumah Belia (Pesat)
.
PERTANDINGAN AKUSTIK
24.02.2018 (Sabtu)
08.00 Malam
Rumah Belia (Pesat)
.
PERASMIAN PUSAT EKONOMI SOSIAL ANAK TUARAN (PESAT)
26.02.2018 (Isnin)
08.00 Pagi
Rumah Belia (Pesat)
.
TN50 1MYC ANAK MUDA PARLIMEN TUARAN
26.02.2018 (Isnin)
10.30 Pagi
Dewan Seri Sulaman
.
PAMERAN KERJA DAN PENDIDIKAN
28.02.2018 - 01.03.2018
08.00 Pagi - 05.00 Petang
Dewan Seri Sulaman
.
MALAM PESTA TUARAN 1MYC 2018
02.03.2018 (Jumaat)
08.00 Malam – 12.00 Tengahmalam
Astaka Tuaran
.
PERTANDINGAN MOTOR DAY
03.03.2018 (Sabtu)
11.00 Pagi
Sepanjang Jalan Raya Depan Pejabat Daerah Tuaran
.
PERTANDINGAN STRONGEST MEN
03.03.2018 - 04.03.2018
08.00 Pagi
Depan Bangunan Urusetia Lama
.
PERTANDINGAN BOLA KERANJANG
03.03.2018 (Sabtu) 
02.00 Petang 
Gelanggang Bola Keranjang Tuaran
.
PERTANDINGAN “TUARAN GOT TALENT 1MYC18”
03.03.2018 (Sabtu)
08.00 Malam
Astaka Tuaran
.
PERTANDINGAN AUTO SHOW
04.03.2018 (Ahad)
08.00 pagi
Sepanjang Jalan Raya Depan Pejabat Daerah Tuaran
.
PERTANDINGAN TARIAN SINGA 
04.03.2018 (Ahad)
10.00 Pagi 
Gelanggang Bola Keranjang Tuaran
.
.
Fuh penuh jadual weekend ni kan 💛 So macam mana? Yang mana satu korang nak join? Kalau kakak, larian tu cukuplah 😄
.
Untuk maklumat Lanjut berhubung perkara ini, Boleh tengok page iG @sabahanmy @sabahanmy @sabahanmy 💛
.
#sabahanblogger #sabahblogger #dibawahbayukamibersatu #kkcity #1myc #karnivalbelia1Myc #Tytc #tuaran #kkcity

YatieOwner

Tempahan Tukar Header Blog | Tukar Header Blog Lagi

| on
Monday, February 19, 2018
Tempahan Tukar Header Blog | Tukar Header Blog Lagi | Assalamualaikum. Hollas fellas. I tukar header lagi. Kali ni juga seperti biasa i guna khidmat fiza, pemilik blog Sihati Merah Jambu Azhafizah.Com. Hasil kerja tangan fiza memang tak pernah mengecewakan as i can see. Korang, patut cuba menempah tau. Sangat puas hati. Fiza pun jenis yang sangat teliti. Dia akan pastikan kita berpuas hati dengan apa yang kita nak, sebelum submit hasil kerja fiza dekat client. Serius. Sangat recommended untuk korang yang nak tukar header blog mahupun tukar template blog yang jenis ready made template.

Header Blog Yatie Owner
 

Menarik tentang header blog i. Sudah pasti mengekalkan nama blog i juga. Dan best is, ada icon love dan crown disitu. InshAllah, i akan kekalkan dua icon tu sebab, its like i'm the drama queen la sangat. Not the princess one. Hahaha. 

Simple but smart. Orang kata simple thing adalah benda yang menjadi ingatan orang. I love that if orang kenal blog i, orang akan ingat i punya header blog. Oh that one header dia tu. I know that blogger. Sabahan blogger, minta puji nak jadi drama queen. Kan. Hahaha. Ok, header simple dan mudah orang ingat. Thats the point. Tak de benda nak drama queen ke apa. 

So, itu je la nak cakap pasal header baru blog i. Do please contact fiza dekat link i share kat bawah ni ya. Nak tengok hasil tangan fiza, i letak instagram fiza juga. Upah pun sangat berpatutan tau. Later i share. Ada satu benda lagi i order daripada fiza. Stay tuned :)

Blog Fiza : Azhafizah.com
Instagram Fiza Art Work : Azhafizahnetwork

YatieOwner

Women Sports Shoes Zalora Must Have!

| on
Wednesday, February 14, 2018
Women Sports Shoes Zalora Must Have! | Assalamualaikum fellas. I lately pergi mana-mana, i lebih suka pakai sports shoes. Lebih selesa, dan orang kata lebih ranggi. Lagi pun, for me sports shoes sekarang ni, tidak ada code tertentu nak pakai dimana sekali pun kan. Semua orang bebas berfesyen sekarang. Kena bijak padankan sahaja.

Buy a Women Sports Shoes Zalora under Sports Collection



Sebut tentang women sports shoes, i memang tengah plan nak grap satu women sport shoes dekat Zalora tau. Bersempena dengan Celebrating 30 Years of Air Max. Dengan New Season pula di Zalora, YES! Awak patut grap satu!



Adidas
Find the strength and support in optimised sports gear



Nike
Inspiration and innovation for every athlete in the world



Odlo 
Move and breathe easy in sportswear that’s always performance-ready 



Under Armour
Empowering athletes everywhere with innovative apparel & accessories to maximize performance potential
Shop By Category

Ada beberapa kategori pilihan yang boleh kita pilih to buy our women sports shoes dekat Zalora, antaranya ialah Running, Training, Yoga, Sports Lifestyle, Swim & Surf dan juga Accessories. Kalau i, i pilih kategori Running dan Training. Dua-dua i boleh pakai pegi running dan training, at the same time i boleh pakai pergi jenjalan. Kalau korang pilih yang mana pula?
i cuma mampu melihat dua diatas. mudah-mudahan Zalora nak bagi i free, sebab harga sepasang kasut itu, berharga RM450 ;)

adidas originals swift run

RM 450.00

- Low cut shoes
- Knit upper with embroidery on vamp and heel
- Comfortable textile lining
- Injection-moulded EVA midsole for lightweight cushioning
- Rubber outsole
- Branded, woven tongue label; Sock-like fit
- Branded sockliner
- Lace up fastening

So macam mana? which kategori korang nak pilih? Selamat membeli belah di Zalora!

YatieOwner

The Green Market Klia2 Must Try!

| on
Monday, February 12, 2018
The Green Market @Klia2 | Assalamualaikum fellas. Sebelum i fly balik Sabah minggu lepas, i sempat menjamu selera dekat The Green Market Kuala Lumpur International Airport 2. What i love about The Green Market is, suasana sambil menjamu selera yang santai dan makanan jepun dan korea yang ada. Even kita tahu airport kawasan sibuk sometimes, tapi i boleh je lepak lama-lama dekat GM sementara menunggu waktu penerbangan i.

THE GREEN MARKET KLIA2

The Green Market terletak di tingkat 3, bangunan utama KLIA2 berdekatan dengan kaunter check in our flight. Masuk pintu utama sahaja, The Green Market ada disebelah kanan. Senang untuk ditemui. The food! as i say, i do realy love japanese plus korean food! Nampak gaya i nak kena pegi jepun dan korea la lepas ni kan. Hehe. I share gambar.

The Green Market Klia2 Must Try!
Main entrance of The Green Market. 
The Green Market is a modern, casual Japanese restaurant serving up value for money all-day set menus as well as a la carte breakfast and afternoon tea items. Located at the public concourse area of the KLIA2's Main Terminal Building, the Green Market is tailored to satisfy travellers with healthy cuisine offerring.

Guest can enjoy our top-notch Japanese and Korean cuisine as well as our signature rotisserie chicken.

A list of fresh juices are served daily, bringing the popular slow-juicing concept to the airport for the first time.

The Green Market Klia2 Must Try!
Main entrance of The Green Market. Senang ditemui.

The Green Market Klia2 Must Try!
Suasana dalam restaurant. Sangat comfy to chill out while tunggu our flight.

The Green Market Klia2 Must Try!
Suasana dalam restaurant.

The Green Market Klia2 Must Try!
Maklumat penerbangan disitu. Tidak perlu risau ketinggalan waktu penerbangan.
Tapi jangan sampai leka pula da sedap-sedap menjamu selera tu.

The Green Market Klia2 Must Try!
The food
 
The Green Market Klia2 Must Try!
Freshly Squeezed Juice #thegreenmarketklia2 yang wajib cuba dekat GM
husband order Charge Me Up {Grapefruit, pineapple and lemongrass}
RM 18.00

dan i oreder Mix & Match {Green Apple/Red Apple/Pineapple/Orange/Grapefruit}
RM 18.00

The Green Market Klia2 Must Try!
 Maki Rolled Sushi @thegreenmarketklia2
Spicy Tempura Tuna Roll - Flaky maguro tuna with spicy mayo 👍
RM 20.00

Jenis food lover, u have to try this!

The Green Market Klia2 Must Try!
 Appetiser @thegreenmarketklia2
Tori Karage | Japanese style fried chicken | Chef's Recommendations 👨‍🍳
 RM 24.00

yes. tq chef. i love it!

The Green Market Klia2 Must Try!
Japanese Noodles @thegreenmarketklia2
Tempura Udon - Udon with prawn and vegetables tempura 👍
RM 38.00

Sejenis peminat setiap udang, u have to try this also.

The Green Market Klia2 Must Try!
Japanese Noodles @thegreenmarketklia2 
Nico Udon - Udon with beef slices 👍
RM 38.00

husband bukan sup lover tapi this one, boleh husband habiskan :)

The Green Market Klia2 Must Try!
I'm done with this :) Ya Allah kenyang!

The Green Market Klia2 Must Try!
Delicious Chicken Teriyaki Bento Box before i terbang balik. Will miss this place so much!
RM 43.00

The Green Market Klia2 Must Try!
Will be back here soon InshaAllah. Thanks so much The Green Market for having us here. Thansk for the food. I love it so much. Bento box, i love it all the time :)

LOKASI THE GREEN MARKET

The Green Market Klia2 Must Try!
Picture Credit: klia2
 
Location: Departure Level, Public Concourse, Terminal klia2, KLIA
Opening Hours: 0500Hrs – 0100Hrs daily
Tel: +603 – 8778 7103

To have a look at The Green Market menu, 
click this link: TGM menu Apr2017-040517 (2)

Credit also read more about 

YatieOwner 

Cara Pilih Serum Yang Serasi Dengan Kulit Wajah | Perkenalkan Delia Gold Serum ❤️

| on
Sunday, February 11, 2018

Cara Pilih Serum Yang Serasi Dengan Kulit Wajah | Assalamualaikum fellas. Kulit wajah berminyak? I dengan kulit wajah berminyak berpisah tiada. I yakin bukan i sahaja mengalami situasi ini, malah! out there, i yakin lagi ramai. Dan yang pasti, bukan sahaja wanita yang mengalami situasi ini, tetapi juga si lelaki. Tetapi kini, sila kembalikan keyakinan anda untuk berdepan dengan masalah kulit wajah berminyak. Sebab produk keluaran daripada anak tempatan sabah, Puan Sarzielawatie Samad ini, insyaAllah akan dapat membantu kita untuk menangani masalah ini. 

DELIA GOLD SERUM

 
Delia Gold Serum dan Sisperapat

I Perkenalkan Delia Gold Serum. Satu produk yang membantu kita yang jenis mengalami masalah kulit dan membantu kulit kita cerah dengan selamat, kerana adanya kandungan Arbutin didalam Delia Gold Serum.

Kenapa perlu pilih Delia Gold Serum?

ARBUTIN - Kandungan Arbutin yang mempunyai manfaat seperti berikut (seperti i katakan diatas, ianya adalah selamat):-
- Agen pemutih dan pencerah yang selamat
- Memperbaiki pigmentasi
- Kaedah terbaik untuk mengurangkan parut jerawat
- Anti penuaan
- UVB
- Anti inflamasi
- Melindungi kulit daripada kerosakan akibat radikal bebas
- Paling cepat menyerap dan tiada kesan toksik

Kenapa perlu guna Delia Gold Serum?

Bagi mereka yang tidak tahu, serum banyak fungsinya tau. Bukan sahaja dengan masalah kulit berminyak, malah ianya membantu mengatasi masalah kulit kering, jerawat, kulit kusam dan garis halus/kedut yang ada diwajah. Bagi wanita, masalah-masalah seperti inilah menjadi igauan mimpi ngeri. Siapa yang tidak mahu kelihatan cantik kan? Lelaki sekarang pun nak kelihatan cantik apa ;)

Kenapa perlu guna Serum?
  • kandungan serum yg terdiri dari mikromolekul yg mampu menembus ke lapisan kecil lebih dalam Dan menghantar bahan aktif dalam produk lebih baik lagi agar dapat merawat masalah kulit dari dalam
  • Serum lebih banyak bahan aktif & lebih meresap lebih dalam kulit. 

Kenapa perlu pilih Delia Gold Serum?

Sebab Delia Gold Serum ada serum Water Based, dimana fungsinya untuk memberi nutrisi lebih dalam kulit kita (Membaiki). Beza Water Based dan Oil Based Serum.

Banyak juga kelebihan dan manfaat serum ni kan? InshaAllah. Moga produk ini sesuai dengan korang tau. Kulit wajah kita tak semua sama. Yang mengalami masalah seperti yang i nyatakan, sama-samalah kita usahakan untuk mengatasinya. Yang tidak, alhamdulillah.

Oh, by the way. Founder Puan Sarzielawatie Samad bukan sahaja mengeluaran Delia Gold Serum tau, tetapi juga mengeluarkan produk penjagaan Miss V iaitu Sisperapat. Korang boleh juga baca cara mencegah Miss V berbau dengan Sisperapat disini dan boleh baca disini, punca Miss V gatal dan cara penyelesaian dengan Sisperapat. I kongsi dengan para wanita sahaja tau. Tetapi encik suami pun kenalah ambil tahu sejenis produk penjagaan ini. Bagaimana guna Sisperapat untuk merapatkan Miss V longgar. Ye lah, siapa yang tak sayang isteri wei. Hahaha.

SISPERAPAT

Memperkenalkan Sisperapat. Sejenis produk penjagaan Miss V. Dihasilkan daripada formulasi dan bahan Ekstrak Manjakani, Sireh dan Aura 7 Bunga. Sisperapat Tagline "Harum Siang Malam". Pergh rasa diri seperti puteri gunung ledang pun ada lepas pakai ni :)

Khasiat dan Kebaikan SISPERAPAT

- Extra wangi dan extra grip
- Menghilangkan kegatalan
- Membunuh bakteria dan kulat
- Merawat keputihan
- Mengetatkan faraj
- Memberikan efek semakin ghairah
- Memulihkan luka selepas bersalin
- Mencerahkan celahan
- Mencegah bau yang kurang enak
- Tidak perlu menggunakan pantyliner lagi
- Boleh digunakan oleh ibu hamil
- 100% semulajadi dan selamat digunakan

Cara penggunaan SISPERAPAT

Selepas mencuci bahagian Miss V kita, lap atau keringkan terlebih dahulu. Kemudian semburkan sisperapat pada jarak 15cm, seeloknya spray dalam keadaan duduk mencangkung. Tidak perlu lap atau keringkan setelah spray, biarkan ia bertindak untuk memerangkap kuman serta mencegah bau. Boleh disembur pada bila-bila masa.

Banyaknya khasiat sisperapat ni kan. Founder kata;
mari rapat rapat diriku bagai dijampi.
I like u tag line ;)

Harga dan dapatkan Delia Gold Serum dan Sisperapat sekarang

Ok, i kongsikan disini cara untuk korang dapatkan dua produk best seller daripada founder sendiri;-

Hubungi : 

Del Billionare Sdn. Bhd.

Laman Web : www.sisperapat.com
Facebook : @SISPERAPAT
Instagram : @SISPERAPAT

Harga Delia Gold Serum 
RM 96 Semenanjung 
RM 100 Sabah Serawak
Harga Sisperapat
RM 59 Semenanjung | Sabah Sarawak
Tambahan Postage
RM 8 Semenanjung
RM 10 Sabah Sarawak 

Untuk menjadi agen, dropship untuk produk ini pun boleh hubungi di detail ini
https://www.sisperapat.com/dropship-sis.html
 
Boleh baca Beli Feminine Wash Online - Sisperapat juga disini 

MAJLIS PELANCARAN DEL BILLIONAIRE SDN BHD

Syukur alhamdulillah, i tidak berkesempatan untuk hadir ke Majlis Pelancaran Del Billionaire Sdn Bhd untuk produk Delia Gold Serum dan Sisperabat yang diadakan dekat Ming Garden Hotel & Residences,Kota Kinabalu, Sabah pada 03 Februari 2018 baru-baru ini, namun kawan-kawan sabahan bloggers i ada hadir. Katanya majlis sangat meriah. Ok, itu i sangat rugi tidak hadirkan diri sama.

Founder Sisperapat Puan Sarzielawatie Samad
Cantik!

 My girlfriends Sabahan Blogger juga Blogger dari Semenanjung Malaysia.
Nisa Kay in the house. Dhia too. Hello both of u :) - Picture kredit to Dhia blog

Doa i untuk founder, semoga produk ini berjaya membantu i dan kawan-kawan i yang mengalami masalah-masalah berkaitan luar dan dalam wanita. InshaAllah. Boleh tengok gambar disekitar Majlis Pelancaran Del Billionaire Sdn Bhd disini. 

Semoga bermanfaat fellas ;)
YatieOwner

Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2 Must Try!

| on
Sunday, February 11, 2018
Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2 Must Try! | Assalamualaikum fellas. Husband i jenis kalau nak fly, dia akan make sure untuk datang awal ke Airport tau. Bukan je awal, tapi kalau boleh sehari sebelum terbang, memang akan menapak duduk dekat Airport. Gigihlah tidur dekat kerusi Airport tu. I, memang taklah. Tapi kalau terpaksa, nak ke tak nak pun, 4 jam sebelum fly tu pun da kira ok. Jangan je kena tidur kat Airport. Hehe.

Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2

But thank god. I nak kongsi satu tempat persinggahan untuk bermalam dekat Airport Kuala Lumpur International Airport 2 iaitu Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2. Serius menyelamatkan situasi i sehari sebelum terbang balik Sabah minggu lepas. Hahaha. I kongsi. 

Main entrance of Plaza Premium Lounge, Gateaway @KLIA2 dan Buffet Counter

Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2 terletak di tingkat 2M Gateaway @Klia2, Kuala Lumpur International Airport. Dibuka 24 jam sehari. Menyediakan pakej penggunaan lounge makanan dan minum dari sarapan hingga ke lewat malam, kemudahan pancuran mandian, WiFi, stesen kerja internet, maklumat penerbangan, saluran TV, akhbar dan majalah antarabangsa. 

I kongsikan senarai harga untuk beberapa jam penggunaan dekat Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2:-

2 Jam - RM168.00
5 Jam - RM238.00
10 Jam - RM258.00
Kemudahan Mandi (30 Minit) - RM32.00
 
Complimentary access for children under 2 years of age. 
A 30% discount from the above rates apply for children aged 3 to 11 years. 
 

Bilik-Bilik di Plaza Premium Lounge Gateaway @Klia2

 
Single Room
Offers one single bed (Sleeps 1)
 3 hours - RM238.00
5 hours - RM258.00
10 hours - RM278.00
 
 
Family Suite
Offers two twin beds and one bunk bed or 
one double bed and one bunk bed (Sleeps 4)
5 hours - RM568.00

 
Studio Room
Offers one bunk bed (Sleeps 2)
5 hours - RM358.00

Ni bilik yang i duduk. Sangat selesa. Ada kemudahan cas handphone untuk setiap tingkat katil. Jadi istilah nak berebut-rebut cas fon, totally zero. Lampu tidur sisi pun ada. Kiranya tidak menggangu orang lain kat atas atau bawahlah kalau pasang lampu tidur. Tandas yang best. Selesa sangat. Compare dengan duduk tidur dekat luar kawasan Airport kan memang jauh bezalah kot. Ruang penyimpanan barang beg, etc tapi still boleh duduk dekat situ. I letak beg je la. Da namanya check in je terus nak baring. Pergh selesa sangat badan. fresh! 

Traveller Suite
(Maaf, I tak ambil gambar)
Offers two bunk beds (Sleeps 4)
5 hours - RM568.00

Extension hour
Per hour per room - RM90.00

 
All thing antara yang disediakan. Selipar tu boleh je i pakai nak pegi breakfast, etc. Ada set berus gigi, colgate. Sabun plus shampoo yang best. Pengering rambut. Etc, i sangat sarankan korang duduk menginap dekat sini tau.
 
Shower with amenities
30 minutes - RM32.00

Shower ni kalau tak nak menginap dekat lounge Plaza, boleh sahaja pakai tau. Tapi kena bayarlah. Bayaran untuk 30 minit, RM32 sahaja. Kiranya datang untuk mandi, freshkan badan je lah. Best juga macam ni kan. Kira segarlah badan lepas seharian berjalan atau nak teruskan perjalanan seterusnya.
 
 The colour of food :)

Kat buffet counter tadi ada makanan-makanan dan juga minuman yang tersedia. Jus, kopi, air tin pun ada.

 By the way, makanan dan minuman akan bertukar mengikut waktu sarapan pagi, makan tengahari, minum petang, makan malam sampailah supper. 24 jam sehari.

Jadual Penerbangan
Sure tak akan ketinggalan flight, kecuali korang tak alert sendiri. Hehe

Untuk maklumat lanjut

 
Picture credit and thanks: Plaza Premium Lounge, gateaway @Klia2

Location 
Plaza Premium Lounge at gateaway @klia2
Level 2M, gateaway @Klia2 mall

Operation Hours
24 hours daily

Phone
+(603) - 8787 8396

Lounge Use Package
2 hours: RM168
5 hours: RM238
10 hours: RM258
All rates are inclusive of 6% GST

Shower with Amenities
RM32 (30 minutes usage of shower room only)

Booking
No advanced reservations are required


 Yeah! i'm done.
Terima kasih Plaza Premium Lounge, Gateaway @KLIA2 for having us here ❤️

YatieOwner

Satu Ledakan Pelbagai Rasa Menanti Anda di Nando's! | Coco-Cataplana Wajib Cuba ❤️

| on
Saturday, February 10, 2018
Coco-Cataplana Nando's | Assalamualaikum fellas! Nando's, pengeluar ayam panggang api PERi-PERi kegemaran ramai, memulakan tahun 2018 dengan satu kejutan melalui ledakan pelbagai rasa dalam produk terkini mereka, iaitu Coco-Cataplana. Hanya ditawarkan di Malaysia dan tiada di tempat lain di dalam dunia. Nando's menyampaikan sajian menyelerakan ini untuk mengusik deria rasa warga Malaysia dengan menggabungkan sos PERi-PERi yang terkenal dengan kelapa.

Coco-Cataplana Nando's!


Sajian yang menggoda ini didatangkan dengan 1/4 ayam panggang api PERi-PERi dengan perisa pilihan anda sama ada Lemon & Herb, Mango & Lime, Mild, Hot or Extra Hot, disapukan dengan adunan unik Kelapa dan PERi-PERi, atas nasi Mediterranean dengan sos khas Cataplana, sayur-sayuran yang dipanggang serta hiasan limau dan ketumbar. Bagi benar-benar memuaskan selera anda, Coco-Cataplana harus dipadankan dengan Citrus Iced Tea sebagai penghilang dahaga. Untuk ledakan rasa, tambah hidangan sampingan kegemaran anda dan nikmati Coco-Cataplana secara solo atau berkongsi dengan dua orang.
 


Dijual pada harga RM29.90, hidangan menyelerakan ini menggabungkan keunggulan intipati Afrika Selatan, Portugis dan Malaysia dalam satu adunan yang lazat. Ditawarkan untuk dimakan di semua restoran Nando di seluruh negara. Coco-Cataplana akan mula disenaraikan di dalam menu bermula dari 08 Januari dan seterusnya.

Satu perisa yang harus dicuba oleh semua penggemar Nando's, Coco-Cataplana tidak akan mengecewakan anda. Untuk maklumat lanjut, sila log masuk ke www.nandos.my

Latar belakang Nando's

Kisah Nando's bermula di sebuah subbandar Johannesburg kecil di Afrika Selatan pada tahun 1987, berlandaskan minat yang mendalam terhadap ayam panggang api PERi-PERi yang diinspirasikan oleh budaya Portugis. Pada tahun 1998, Nando's membuka restoran pertama di Kuala Lumpur dan kini ia masih memenuhi keperluan warga Malaysia sehingga hari ini. Hari ini, terdapat 73 buah restoran Nando's di beberapa buah negeri yang dikenali kerana reputasi ayam panggang api PERi-PERi yang lazat. Di Nando's, kami menyelubungi para pelanggan dengan kemesraan, hospitaliti dan keceriaan di samping menawarkan mereka satu hidangan ringkas untuk seisi keluarga yang tidak dapat dilupakan.

Dihidangkan pada 4 tahap kepedasan tersendiri mereka - Lemon & Herba, Mangga & Limau, Sederhana, Pedas & Ekstra Pedas - sama ada bertulang atau tanpa tulang, dalam balutan, burger atau pitta dan dihidangkan bersama makanan sampingan lazat merangkumi hidangan sampingan, salad, pembuka selera dan berkongsi sajian, Nando's menawarkan kepelbagaian serta resipi yang menyelerakan bagi memenuhi semua selera dan citarasa. Anda pastinya akan terpegun!

Sama ada anda menginginkan sajian ringan, keramaian untuk keluarga atau rakan, anda akan dapati bahawa bukan hanya deria rasa anda sahaja yang akan teruja. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web kami : www.nandos.com.my

Dikeluarkan oleh Nando's Chickenland Malaysia Sdn Bhd melalui Continuum PR Sdn. Bhd. Untuk pertanyaan media, sila hubungi
Jeremy (jeremy.fong@continuumpr.com/0126391779) atau
Michelle Bridget (michelle.bridget@continuumpr.com/0126977356)

 Terima kasih untuk voucher menu Coco-Cataplana Nando's! ❤️

YatieOwner

Plaza Premium Lounge Kota Kinabalu International Airport | Tempat Chill di Airport Kota Kinabalu Sabah Yang Best

| on
Saturday, February 10, 2018
Plaza Premium Lounge Kota Kinabalu International Airport | Assalamualaikum fellas. Percutian i minggu lepas ke Kuala Lumpur membuatkan i kena datang lebih awal seawal 4 jam dekat Airport. AirAsia. Dimana semua orang kini boleh terbang. Agak-agak dalam masa 4 jam tu nak buat apa? I ada fikir mungkin i kena duduk more than 4 hours jika kapal terbang tidak delayed la kan. Mata dahlah mengantuk plus tak dapat nak tidur lena sebab takut i akan ketinggalan flight. Sampai macam tu sekali :)


But, thank god. Plaza Premium Lounge KKIA, menyelamatkan situasi i. Place where's i can chill, eat, read my fav novel all the time, updating my social media, instagram, twitter, facebook, blog and what ever it is, i juga boleh lelapkan mata sekejap. Thank god too, i boleh je tengok waktu panggilan penerbangan i dekat dalam lounge plaza, kkia. No need to woorylah i can say. All the things u need, ada dekat lounge. Mari i bawa ronda Plaza Premium Lounge.

View of Lounge

View of Lounge too

See the comfy at the lounge. I boleh tidur tau kat situ. Nasib tak delayed flight i.

The colour of

My table. If u all can see the skrin over there. Senarai waktu penerbangan kesemua penerbangan. Risiko untuk terlepas flight, totally zero to hero.

Breakfast i super kenyang, thanks to Plaza Premium Lounge ❤️

By the way, bukan je ada apa yang i tulis dekat atas tau, but Plaza Premium Lounge KKIA juga ada memberikan kemudahan untuk menginap di Airport, their Lounge. Base on the price, detail dibawah. I share to all. Maybe next time, mungkin ada yang nak stay awal dekat Airport, u can just pergi dekat Plaza Premium Lounge, KKIA. Before that, korang kena check in, masuk pelepasan terlebih dahululah. Sebab the Plaza Premium Lounge KKIA berada dekat pintu A-10 pelepasan domestik. The food jangan risau, sebab the food akan bertukar mengikut waktu sarapan pagi, makan tengahari, minum petang, makan malam dan juga lewat makan.

 Picture credit and thanks: curiostraveller

Location
Level 2, Domestic Departure, Kota Kinabalu International Airport (near Gate A10)

Web

Opening Hours
0700 – 2200 daily

Email
malaysia@plaza-network.com

Phone
+60 88 413 204

Lounge Use Package
2 Hours – RM 168
5 Hours – RM 238
10 Hours – RM 258

Our Founder Plaza Premium Lounge
Following on from a career in investment banking, Founder and CEO Mr. Song Hoi-see launched his own business which found him flying economy class and without the airport lounge privileges he had previously enjoyed. He found the travel experience to be lacking, struggling to work effectively while on the go.

Identifying a gap in the market, Mr. Song launched the first Plaza Premium Lounge at Hong Kong International Airport and Kuala Lumpur International Airport in 1998. This was the world’s first independent airport lounge. Open to all travellers regardless of airline or travel class, the service-oriented Plaza Premium Lounge concept was driven by a heartfelt desire “to do something for the majority”. Through his initiative and vision, Mr. Song has changed the perception that airport lounges should be reserved for premium travellers only.

With more than 19 years of unrivalled experience offering premium airport services, Mr. Song has led Plaza Premium Lounge Management Limited to be the benchmark for airport value-added services. The company’s services now range from designing, operating and managing premium airport lounges, both independent and on behalf of airlines, transit hotels, private relaxation suites, meet and greet services, dining concepts, business and conference centres and limousine services.

The company now operates in more than 150 locations in 36 airports globally, and counts over 4,000 employees. The success of the business model has prompted airport authorities around the world to open their doors to independent lounge facilities and value-added airport services as part of a bid to enhance the overall traveller experience as well as airport service quality.

Tq Plaza Premium Lounge for having me here :)

Thanks for having me here Plaza Premium Lounge Kota Kinabalu International Airport ❤️

So macam mana? Ada yang da planning nak terbang dalam waktu terdekat dan sedang berfikir nak buat apa dekat airport yang berejam jam itu? I sangat sarankan Plaza Premium Lounge KKiA or maybe Plaza Premium Lounge KLiA2 maybe untuk korang stay. Stay tuned untuk Plaza Premium Lounge, Gateaway @KLiA2 on my review ya. Soon. Tq ready this fellas!

YatieOwner

Custom Post Signature

Custom Post  Signature