IMYATI CAFE, SADONG JAYA KOTA KINABALU SABAH. Assalamualaikum fellas. Berkesempatan untuk makan tengahari di Imyati Cafe kemarin bersama-sama rakan blogger sabah i, dan berkesempatan untuk menemubual pengasas Imyati Cafe iaitu Puan Yati sendiri (da sama nama dengan aku kan. hehe), dan kat sini i nak kongsikan dengan korang semua, satu tempat makan yang menarik dan pastinya memenuhi citarasa semua orang.
Assalamualaikum fello!

Entri pertama Jalan-Jalan Ke Tenom, Sabah I, adalah berkaitan.

03 Disember 2017 - Bangun pagi, subahanaAllah sejuk giler kot Tenom. Tak tahu lah berapa darjah celsius, dengan bilik hotel punya tahap sejuk, dengan hujan kat waktu subuh tadi. Kaki boleh kejang. Tips duduk hotel, pakai stokin! hehe.

Tempahan Tukar Template Blog | Ready Made Template

in , by YatieOwner, Saturday, January 27, 2018
Assalamualaikum fellas. Tukar template blog lagi. Tak. Entri ni sepatutnya da lama i nak publish. Then i try make it right now. Kot-kot ada yang rasa nak tukar template blog korang pula kan. Jadi tahulah dimana nak dapatkan service tukar template yang best. 

Diary Planner Comel From Libresse

in , by YatieOwner, Saturday, January 27, 2018
Assalamualaikum fellas. Do you people agree with me, the diary itu comel? Please agree with me! Sebab diary planner dari libresse ini so cute! i jatuh cinta the cover of. Orang cakap dont judge the book by it cover. Erk. Tak de kena mengena. By the way, ni nak share diary yang tidak dijual tapi ianya percuma, apabila korang, i mean gegirl beli tuala wanita jenama Libresse. Serius tak tipu. Tapi maybe stock limit kot. Ada 4 design, tapi i pilih yang the bunga-bunga one. Mungkin sebab dalam hati ada tanam. Mohon muntah hijau disitu. Hehe.

Maze Runner Death Cure Movie Review

in , by YatieOwner, Friday, January 26, 2018
Maze Runner Death Cure Movie Review | Assalamualaikum fellas. I dah pergi tengok maze runner death cure on 24 januari 2018 hari tu. Seperti biasa ambik sneak peak punya. Konon-konon masa tayangan sneak peak, yang tak sensitif tu mungkin tidak dipotong. Kira full movielah. Tak tahulah sapa yang cakap. Haha.
Promenade Service Apartment. Assalamualaikum fellas. My percutian sehari semalam minggu lepas, i pilih Promenade Service Apartment untuk bajet hotel i kali ini. Harga mampu milik iaitu sekitar RM70.00 hingga RM100.00 semalam. Tapi kena rajin tengok laman web Promenade Apartment tau. Sebab ada masa-masa tertentu yang mereka akan bagi harga super B murah. Macam harga yang i dapat (gambar bawa sekali), harga bilik semalam cuma RM83.00 semalam.
Assalamualaikum fellas.

kisah ini i da post on 2018, but i hope those anyone yang baca, its good for u. jangan jadi seperti kisah yang diperkisahkan ini. dan mungkin kita boleh jadikan pengajaran bersama. inshaAllah ;)

i share :)

Kredit Picture : Google

Zaman kini memang dah biasa wanita bekerja. Malah ada yang wanita mempunyai gaji lebih besar dari suaminya.

Khasiat Sarang Burung Walit

in , by YatieOwner, Wednesday, January 17, 2018
Assalamualaikum fellas. Ni namanya rezeki. Terima mama ros sebab sudi bagi sarang burung walit seketul ni. Sebenarnya i tak pernah telan benda alah ni. Nak buat macam mana dan nak makan macam mana. Mama ros aka officemate i nak bagi, i tadah dua belah tangan i menerima. Hehe. Rupanya banyak juga khasiat dalam sarang burung walit ni kan? Depa kata sarang ni terbentuk daripada air liur burung walit. Ye? Ada juga i pernah dengar tentang sarang ni. Cuma tidak pernah terfikir nak dapatkan atau nak buat apa dengan beliau. Hahaha. Google jumpalah khasiat sarang burung walit yang dikongsikan oleh rakan blogger. I share dekat sini ya. 

Jalan-Jalan ke Tenom, Sabah 1

in , by YatieOwner, Sunday, January 14, 2018
Assalamualaikum fello.

Jalan-jalan ke Tenom, Sabah kali ni dengan mama, kakak juga anak-anak buah i. Kali pertama pergi pun masa umur i 17 tahun. Itu pun pergi dengan rombongan asrama sekolah. Lama kot. Hahaha. I memang jarang travel jauh-jauh macam ni. Ok, let me share with u all perjalanan singkat i.

Hidup Seperti Kamera?

in , by YatieOwner, Saturday, January 13, 2018
Assalamualaikum fellas. Seperti biasa weekend seorang isteri yang berjauhan daripada suami. Poyo sangat kat situ. Hehe. Ok! Siapa setuju kalau i cakap hidup kita seperti kamera. Huhu. Bagi i. Ya, hidup i boleh juga diibaratkan seperti sebuah kamera. Bila kita nak ambik gambar, mesti nak fokus dengan gambar lawa-lawa kan? Begitu juga dengan hidup i dan sudah pasti dengan hidup korang juga. Yang cantik, lawa, smart mesti korang utamakan benda tu semua bila nak ambik gambar kan. Tak kiralah berapa kali nak cari angle ke apa ke. Mesti nak fokus yang lawa. Tipulah kalau sapa kata dalam kamera fon sekalipon tak de gambar more than 1k, memang tipulah kot. Hahaha.

My Nurul Homestay | Ada Apa Dengan My Nurul Homestay?

in , by YatieOwner, Saturday, January 06, 2018
My Nurul Homestay, Papar Sabah | Assalamualaikum fello.

My Nurul Homestay | Ada Apa Dengan My Nurul Homestay?

Berkesempatan bercuti-cuti Malaysia dengan keluarga baru-baru ini, konon-konon juga nak sambut new year 2018 serentak sambut birthday boy. Sepatutnya i akan pergi my nurul homestay dengan geng sabahan blogger i, namun my sista dah plan awal nak bercuti kat my nurul pula. So i tak de pilihan, dan ya i dah pergi My Nurul Homestay babe! Hahaha. (Jun, Eca, Liza, Nat jangan risau, i akan pergi juga dengan korang nanti tau :D)

2018 | Kerja

in , by YatieOwner, Tuesday, January 02, 2018
Assalamualaikum fellas.

Alhamdulillah i masih ada dekat sini. Masih wujud di tahun 2018 ini dan moga korang jangan lupakan i. Muahaha. Its tuesday tapi mood tahun baru i, be like monday blues. Pengarah is cuti and the geng dalam bilik Setiausaha Pejabat ni pun still cuti and i is mereput. Sekian. Hahaha. Dan say hi to My New Year 2018 alone just now! 
© Yatie Owner · THEME BY WATDESIGNEXPRESS