its www.yatieowner.com official

| on
Wednesday, August 30, 2017
Its www.yatieowner.com official! Assalamualaikum fellas. Syukur alhamdulillah. Finaly i terjebak juga pakai domain dot com ni. Terima kasih kepada partner in crime i kerana saranan merekalah i terjebak sama. Junzie, Eca. Thanks so much. Finaly i akhirnya merealisasikan impian i selama ini. Lepas ni, kita tunggu Liza lagi pakai dot com sama tau. Haha. Lepas ni baru semangat sikit nak menulis nampaknya. Hahaha.

YatieOwner.com

its www.yatieowner.com official

Yup. its Me. i da lama sangat nak pakai dot com ni. Cuma tak tahu macam mana nak buat, dan tak tahu langsung mengenainya. Dulu ingat pasang dot com ni nak blogger yang femes amos bagai. Then mesti bayaran untuk pasang tu mahal dan mungkin banyak prosidur ke apa ke kan. Rupanya tak langsung. Bayaran sangat murah ya. Dan prosidur pun sangat senang. Admin yang buat blog i pun Ya Allah, baiknya. Sopannya. Hahaha. By the way, i share dengan korang tau pasal ni. Then if korang berminat nak dapatkan, then just whatsapp. Sangat senang.

Beli Domain Dot Com Murah
Hosting Rajawali,
Kota Kinabalu Industrial Park,
Kota Kinabalu, Sabah Malaysia.
Whatsapp : +60 12-859 0020
Masa pertukaran blogspot ke dot com 10 minit sahaja
Bayaran : RM60.00 (Setakat i punya blog. Mungkin akan berubah mengikut permintaan)

Done. i da share. Jangan cakap i tak share tau. Then, till now maybe? I tengah bersemangat nak selongkar blog ni. Hahaha.

Xoxo.
Love Korang!

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

| on
Friday, August 25, 2017
Merdeka! Merdeka! Merdeka! Assalamualaikum fellow. Sebelum i pergi lanjut, i nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 60 Tahun untuk semua rakyat Malaysia. Walau dimana juga berada ya. Selamat hari Kemerdekaan Malaysia! Dan, dengan itu juga, i nak kongsikan bersama dengan para kengkawan i, dimana bersempena dengan bulan Kemerdekaan Malaysia ke 60 tahun ini, Lazada Malaysia sedang dalam menganjurkan Contest untuk para blogger yang telah pun bermula pada 21 Ogos baru-baru ini, dan contest akan berlangsung sehingga 31 Ogos 2017. Syarat contest juga sangat senang, blogger hanya perlu menjawab beberapa soalan dan pemenang akan dipilih secara random. Kot-kot rezeki terpijak diantara kita kan? Syukur alhamdulillah panjat doa. Jom sertai beramai-ramai tau. Hadiah pun menarik.

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

What do you love about being Malaysian?

KEPELBAGAIAN. Bila i cakap pasal Malaysia. I akan sentiasa ingat, Malaysia penuh dengan kepelbagaian. Bukan sahaja agama, bangsa, kaum, budaya, etnik. Malah! Malaysia more than that. Dan apa yang penting is, Malaysia negaraku tercinta, aman damai, tanah tumpah darahku, sudah pasti i proud to being Malaysian!

Choose your favorite local brand

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

i seperti mak-mak, kakak-kakak i juga. i pilih apa yang depa telah menggunakan sebelum i guna. that mean, jenama produk tu oklah kan? Boleh dan telah dipercayai. Dan i pilih Pensonic Brand. Yang memang sudah satu jenama yang sangat dikenali, dipercayai dan mempunyai hampir semua peralatan yang memang memudahkan kita sehari-harian.

Select two product from that brand that you love.

1. Pensonic 12Litre Food Steamer PSM-162S With Stainless Steel Housing

Kalau disuruh memilih, semua benda i nak.  Tapi untuk sekarang, memandangkan i nak jaga kesihatan tubuh badan luar dan dalam (amboi), i pilih Food Steamer ni. Senang i nak stim sayur-sayuran, ikan, ayam ke dimsum paling senang. Campak je dalam tu. Selesai.

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

2. Pensonic Tower Fan PTW-200

Pilihan kedua i Pensonic Tower Fan PTW-200. Kecil kurus tinggi dan mudah i nak letak kat mana-mana penjuru. Macam mana dengan pilihan korang? Jom share dengan i.

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest

Ok, ni ada lagi berita baik untuk semua, bukan sahaja untuk contest lazada blogger, namun Merdeka! Merdeka! Sale di Lazada Malaysia juga memberikan potongan harga diskaun yang sangat istimewa sehingga 80% bermula 25 Ogos sehingga 31 Ogos 2017. So macam mana? Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan barangan idaman di Lazada tau. ;)

Hadiah Untuk Pemenang Merdeka! Merdeka! Blogger Contest.

1st Prize: 1 x RM600 
2nd Prize: 2 x RM300 
3rd Prize: 3 x RM200
Xoxo
Love Korang

My 2ND Laptop HP Mini Dengan Harga Mampu Milik

| on
Monday, August 21, 2017
Assalamualaikum fellow. Finally i da ada laptop sendiri. Yahoo! Rasa nak bagi satu alam semesta. Da kenapa pula kan. Hehe. Maka dengan ini, hopely! dapatlah i update apa yang patut dalam blog ni. Kesian blog bersarang labah-labah da kalau tengok betul-betul.

My 2ND Laptop HP Mini Dengan Harga Mampu Milik

Laptop i? K, i update pasal laptop i la kan. Kot-kot ada yang berminat nak tahu lebih lanjut, boleh PM i tepi sikit.

2ND LAPTOP DENGAN HARGA RM400.

Itu dia. setakat ni, i hanya mampu beli laptop 2nd. Dan, i dapat harga RM400. HP MINI LAPTOP 5101. Ni kawan i tolong cari. Memandangkan beliau kerja dekat Jabatan Komputer kat office i. Then, i minta tolong dapatkan sejenis laptop yang comel, cute, kiut, miut, senang i bawa ke sana ke sini, dengan bajet yang i hanya mampu dan tak membebankan i dan yang penting, wifi ok dan i blog update blog dan juga i boleh edit template blog i dan others blogger yang memerlukan kerja i. Simple.

So? ada yang berminat? Maaf erk. Sekitar Kota Kinabalu, Sabah je la boleh dilayan. Hahaha. Other negeri mungkin i kena asking my friend pula. InshaAllah.

So! i super eksited sebenarnya nak update blog lepas dan selepas ini. Jangan tak komen entri i, sudahlah ye? Hehe.

Xoxo.
Love Korang!

Howdie Fellow!

| on
Thursday, August 17, 2017
Assalamualaikum fellas. Omgee! Lamanya tak merapu dalam blog ni. Kesian kat blog. Harap sangat-sangat ianya sentiasa terupdate. Namun apakan daya. I hanya mampu melihat sahaja. Itu pun sempat juga tukar template. Hehe.

Howdie Fellow!

By the way and yes, so sorry tau sapa-sapa yang kadang ternanti-nanti je i punya update story. Masuk blog ni je, tengok masih artikel yang sama je paling atas tu. Ar sumpah i busy. Plus, mood punyalah ke laut. Nak start menulis pun kadang, dua tiga empat menaip, terus backspace balik. Nampak sangat i bersemangat nak menaip kat situ, tapi hampeh je. Jadi, mohon erk. Blog i masih wujud. Hopely masih ada yang sudi datang ziarah.

Then. Just now itu sahaja lah kot i nak update. Rajin rajin, komenlah ya :D

Xoxo.
Love Korang!

Custom Post Signature

Custom Post  Signature