25 May 2016

Aplikasi  Whatsapp Blank / Hang

Aplikasi Whatsapp Blank / Hang

bila aku yakin untuk pakai iPhone disaat dahulu kala akulah pengguna tegar samsung, dengan yakin aku kata 'iPhone the best HP yang memang tak akan hang punya'. huhu. menguatkan lagi statment aku, of courselah para pengguna iPhone kat office aku menjadi mangsa soal selidik dua poloh ampat jam aku. tak habis pikir sementara tunggu bajet nak dapatkan iPhone tu, berabis follow contest menang iPhone. tak de rezeki time tu. hehe. tak pa. akhirnya dapat juga sebiji iPhone. hehe.

MAAF ERK. GAMBAR DA PADAM :)

tapi. tapi. orang kata. jangan disangka sungai yang tanang tu, tiada buaya dalam tu. muahahaha. jadi. jangan disangka iPhone yang canggih itu tidak pandai hang. hehe. pandai juga. HP aku. aku tau lah. hahaha.

terkini juga. bukan takat HP, aplikasi pun sama juga. kemarin. kemarin punya cerita. WHATSAPP BLANK / HANG tetiba. tak tahu korang punya macam mana. aku perasan benda ni betul sebab, si erazfadli tu ada post benda yang sama pasal tajuk aku tu. tak lama tadi pagi, officemate aku yang baru beli iPhone 6 plus sebesar gedebak tu pun sama kena. meraung-raung depan aku minta tolong solve kan :D

Whatsapp Blank / Hang, apa nak buat? baca kat sini > cara kembalikan whatsapp iphone bila blank / hang

cara aku betulkan? uninstall dan install lah semula. 

xoxo.
Lcd iPhone 5 Terangkat

Lcd iPhone 5 Terangkat

holla fellas. sakitnya hati bila satu-satunya phone yang ada buat masalah. huhu. da tu, phone bukan alang-alang phone. iPhone. harga ribu riban time beli. alih-alih ada problem. kena-kena pula time tengah sakit bajet. time tu la dia nak rosak :(

GAMBAR TELAH DIPADAM :)
LCD iPhone 5 terangkat

la ni. PG tengah cari harga yang kiranya murah untuk baiki LCD tu. kawan officemate PG kata, ada dua kemungkinan LCD tu terangkat. satu sebab is batry MENGELEMBUNG. penyelesaiannya is, kena tukar batry. kedua sebab getah LCD tu da longgar. penyelesaiannya juga, kena tukar LCD atau mungkin getah. tak tahulah PG nak kata apa. 

so. user iPhone. if korang pernah alami benda yang sama dengan PG, let PG know la ya. sebab juga. kemungkinan dua-dua benda kena tukar. dan mungkin juga salah satu. huhu. agak-agak berapa bajet akan dikenakan untuk ini? ;(

xoxo