Lcd iPhone 5 Terangkat

25 May 2016

Assalamualaikum hallo!

Adeh, sapa tak sakitnya hati bila satu-satunya phone yang ada buat masalah. I macam nak meraung tepi bucu meja. Phone bukan alang-alang. iPHONE! Harga ribu riban kot. No!!

Lcd iPhone 5 Terangkat

Lah ni tengah cari harga yang kiranya murah untuk baiki LCD tu. Kawan officemate kata, ada dua kemungkinan LCD tu terangkat. Satu disebabkan bateri mengelembung dan penyelesaiannya is, kena tukar bateri. Kedua disebabkan getah LCD tu dah longgar, dan penyelesaiannya juga, kena tukar LCD atau mungkin getah. Ok pengsan!

So, iPhone user. If korang pernah alami benda yang sama dengan i, let i know please!. Sebab juga kemungkinan dua-dua benda kena tukar dan mungkin juga salah satu. Huhu. Agak-agak erk berapa bajet akan dikenakan untuk ini? ;(

Benci!
Toodles!

6 comments

  1. X pernh plak lya alami smpai mcm tu, pelik juga ya pg..ipone mhl tu, sdgkn ipad pun beribu riban

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal. peringatan untuk lya juga ni ;)
      jangan terlampau cas tu fon :D

      Delete
  2. http://kasutkaca15.blogspot.my/2016/05/tudung-raya-dari-kasutkaca15.html


    jom join ga ni. sng je

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ajak PG awak. mungkin da habis GA time ni kan :) apa pun. tq tau :)

      Delete
  3. kalau PG ada instagram, try tengok instagram digitalsupplyco, dorang baiki iphone, rasanya ada dia letak harga-harga setiap kerosakan. heehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. PG da tengok. thanks tau alya. sangat membantu ;)

      Delete

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner