Tips 5 Minit Jana Pendapatan Dengan Mobile Ads Nuffnang!

23 February 2016

korang! ni i nak share tips dengan korang. bagaimana kita blogger mampu menjana pendapatan sampingan dengan iklan nuffnang, hanya dengan 5 minit sahaja. amboi. bunyi macam tipu je kan. hehe. tapi. tapi. apa kata kita cuba sahaja dulu. kot-kot rezeki earning nuffy mencanak naik lepas ni kan? rezeki tu. apa pun jom baca lanjut.
 
Tips 5 Minit Jana Pendapatan Dengan Mobile Ads Nuffnang!
Gambar asal admin dah remove mengikut kesesuaian artikel.
Gambar kredit and thanks to; google.com

ok. sebelum itu. tengok statistik peratus daripada nuffnang diatas. dimana. 51% daripada penduduk kita adalah pengguna internet mudah alih. banyak tu. dan dari itu, 43% daripada trafik web adalah datangnya dari telefon bimbit. of course for sure, 52% of digital spend in 2015 datangnya dari telefon bimbit. 

bermaksud. pengguna mobile phone sekarang menggunakan mobile phone untuk mengakses web atau apa sahaja sepenuhnya la.

sebenarnya ini berita baik untuk para nuffnangers. dimana. nuffnang kini telah meningkatkan iklan nuffnang mereka dalam edisi khas pula untuk mobile phone yang dipanggil MOBILE ADS!

maksud mudah. bila pembaca blog membuka blog kita melalui mobile phone, iklan nuffnang akan still cantik tertera dan kita still akan dapat trafik from that. pembaca blog atau blogger juga still boleh memberikan sumbangan klik melaluinya. senang kan? :)

Cara Letak Iklan Mobile Ads Nuffnang!

da baca kan. ok sekarang cecepat pergi letak code mobile ads nuffnang dalam blog kita. mudah je. korang pun memang da tahu macam mana nak letak yang sebelum ni punya code kan? ar. macam tu la juga untuk mobile ads pula.

Maaf. Gambar asal admin da remove.

Hanya klik pada 'Add Ad Mobile' dan ikut arahan !
(no. 1 warna merah kat situ)

jangan lupa save dan refresh blog selepas letak code tu tau.

jangan lupa refresh account nuffnang korang juga.

jika tertera seperti no. 2, ada nama mobile seperti gambar dekat atas, that mean U DONE! boleh tepuk tangan. hehehe. senang je kan?

good luck tau!
done.

11 comments

  1. Nuffnang lya da lma x blh buka..amountnya pun x padti brapa suda.nda taw pa mslhnya smpai nda blh buka ni

    ReplyDelete
  2. dah letak haritu...tp rasa macam ganggu pulak bila bukak kat phone ada ads

    ReplyDelete
    Replies
    1. PG pun rasa macam tu juga. tapi bila fikir mungkin boleh jana pendapatan melaluinya, PG letak je la. hehe.

      Delete
  3. kenapa nuffnang punya website tak boleh bukak erkkk... asyik jadi error je. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke. PG ok sahaja. kalau still error, cuba awak clearkan history mozilla awak. refresh all think. inshaAllah, ok kot :)

      Delete
  4. Nuffnang nie kedekut skit nak bg campaign ads huhu... yg direct ke homepage dia slalu la
    Http://sihijo.blogspot.com

    ReplyDelete

For coming and comment, thank u ya ♥ ;)

Thanks for Droping By! ;)

© Yatie Owner