30 October 2015

Kalendar 2016 for Everything About Love

ar ambik. tajuk bukan main. aku tengah cari kalendar untuk next year of course. tapi kalau boleh nak start cari kalendar untuk tahun hadapan tapi boleh selitkan untuk bulan november, disember tahun ni juga. payah nak cari macam tu. tapi. tapi. kalau rajin dan kreatif. boleh je nak buat sendiri kalendar tu kan. aku tengah fikirkan beberapa idea untuk dapatkan kalendar seperti yang aku nak. few thing blog yang aku da terjah. dan the only one blog yang memang aku da nampak arah apa yang aku nak buat nanti. cuma cuma. colour printer dekat office ni bermasalah sikit. kena tunggulah colour printer tu ado nanti. mak ai. nampak sangat mempergunakan alat peralatan kerajaan. ada aku kisah? haha. 

so. gambaran tu da ada macam mana nak buat. aku ambik contoh dari blog fizah. korang kalau nak tempah hasil planning calendar 2016 beliau, boleh klik link nama fizah tu. serius lelawa kalendar hasil kreativiti beliau. aku bukan tak mampu nak beli milik sendiri, tapi nak cabar diri sendiri dahulu buat macam mana hasil kreativiti sendiri, tapi ikut contoh yang telah sedia ada. nantikan. heheh. 

Kalendar 2016 for Everything About Love

colourful indeed. cantik dan simple kan? :)

Kalendar 2016 for Everything About Love

macam ni pun punya simple pun lawa. sedap je mata memandang.

toodles.

29 October 2015

Nak Follow blog tapi Tak de Button Follower!

sapa ada masalah nak follow blog blogger lain, tapi tak jumpa mana button follower owner blog? apa korang rasa? lebih-lebih lagi, da lama duduk dalam blog, tunggu punya tunggu tapi tak juga muncul button tu. stres tak? T_T


aku nak cakap menyampah pun, tak juga. kena juga tunggu dengan penuh kesabaran. kalau da kena ikut rule GA, Contest bagaikan. tapi. tapi. sapa-sapa owner blog yang rasa ada buat GA ke Contest ke, tau korang one of sponsor ke apa ke, tolonglah, tolong. tolong alert dengan button follower korang. check samada berfungsi atau tidak. tengok juga sama blog korang loading cepat atau lambat. banyak kelebihan juga kalau blogger rajin semak tahap 'kebersihan' blog sendiri. lebih-lebih lagi yang letak iklan berbayar. check tahap loading blog korang. percayalah. korang akan terima manfaat kat situ nanti.

berbalik dengan button follower tadi tu. PG cuma nak pesankan sahaja. tolonglah check button follower tu. takut nanti bakal para peserta (amboi) GA, Contest macam aku ni, giveup dan sudah pasti, satu kerugian disitu sebenarnya dekat blogger yang tengah anjurkan GA, Contest atau pun pada para sponsor GA, Contest.

toodles.

Giveaway October 2015 Cash by Emas Putih


[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015

jemput join semua. kot-kotlah rezeki melekat dekat blog kita kan ;)
toodles!

25 October 2015

Berita Gembira Bajet 2016 Untuk Penjawat Awam



  • Beri faedah pemindahan gaji penjawat awam bersamaan 1 kenaikan gaji tahunan ikut gred yang akan manfaatkan 1.6 juta
  • Menambah baik sebanyak 252 skim perkhidmatan yang akan memanfaatkan 406,000 penjawat awam 
  • Menetapkan gaji permulaan terendah dalam Perkhidmatan Awam kepada RM1,200 sebulan 
  • Menetapkan kadar pencen minimum RM950 sebulan 
  • Gaji minimum Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Labuan dinaikkan kepada RM920 bagi semua sektor kecuali perkhidmatan domestik/pmbantu rumah 
  • Penjawat awam akan terima pemberian khas RM500 pada Januari 2016 
  • Pesara Kerajaan akan menerima bayaran bantuan khas sebanyak RM250
Pautan Sumber: mysumber.com
toodles.

Muharram Birthday Giveaway By Sakura

holla fellas. good morning! PG nak udpate sesegera mungkin. nak jemput korang join giveaway daripada blogger Sakura. klik banner kalau sudi nak join. lagi satu, giveaway ni one of blog giveaway yang PG sponsor hadiah dia. so, cepat cepat join. inshaAllah, inshaAllah, rezeki, mana tahu dapat hadiah daripada PG kan. hehe. untung badan :D then, PG jemput korang semua follow tau. syarat PG pun senang. follow je blog PG ni dan letak duduk dalam bloglist korang. ar senang je kan. apa lagi? jom! good luck tau. klik banner dibawah :)

http://misssakuradiary.blogspot.my/2015/10/muharram-birthday-giveaway.html

toodles.

23 October 2015

Wangi Sepanjang Masa dengan Lux Obsession

zaman remaja aku dulu, tak mampu kot nak beli minyak wangi-wangi ni bagai. bedak je kot mampu. bedak pula bedak johnson baby. pergh. epik nama tu kan. turun temurun la PG kata. bila tak puas hati dengan kewangian bedak yang tinggi melangit dengan harapan bila orang lalu je terus tergamam 'wa wangi' gitu, beralih dengan sabun mandi yang kalau boleh pakai je terus melekat bau-bauan dekat badan. ambik kau. haha. la ni, suami duduk dekat belah tepi je, terus puji 'wanginya ayang'. ambooooiii. terangkat terus. muahaha.

la ni juga. tak payah nak beli minyak wangi bagai kot. sebab kini, LUX telah mengeluarkan produk baharu mereka iaitu, LUX OBSESSION. kekal sehingga 8 jam. kiranya kalau waktu bekerja bermula dari pukul 8 pagi, akan tamat tempoh pada pukul 3 petang. kan? hehe.


kredit: nameeroslan blog

patut  beli untuk mencuba sendiri keberkesanannya. thanks nuffnang! thanks LUX ;)

toodles.

Exclusive Breastfeeding ❤

hi fellas. untuk mommy, for sure tahu penyusuan ibu secara semulajadi adalah yang terbaik untuk baby kan. PG tak de rezeki nak menimbang baby sendiri lagi, so PG zero bout that, cuma kena biasakanlah diri dengan info-info mengenai penyusuan. later, tak lah kekok kan. haha. 

ok. kat sini, PG nak berkongsi tips yang PG dapat dari laman web breastfeedingmy. kot-kot newbies mommy yang tak tahu, and bila baca ni, ada sedikit ilmu tambahan kan. syukurlah. boleh tambah ilmu lagi berkaitan susu ibu. hihi. ingat tu. susu ibu adalah susu yang terbaik untuk bayi kita. inshaAllah.
 Bagaimana Mencairkan Susu Perahan yang diBekukan?
  • Rendam dalam semangkuk air atau lalukan di bawah air paip
  • Tuang susu yang telah cair ke dalam botol susu
  • Panaskan susu samaada menggunakan warmer atau rendam dalam semangkuk air suam
  • Elakkan daripada memasak atau menggunakan ketuhar gelombang mikro untuk mencaikan atau memanaskan susu kerana akan menyebabkan kehilangan khasiat susu ibu
  • Selalu periksa suhu susu sebelum memberikan kepada anak
  • Setelah dicairkan, susu mestilah digunakan dalam masa 1 jam dan tidak boleh dibekukan semula

Berapa Lamakah Susu Perahan Boleh disimpan?
  • 3 bulan, (bahagian atas peti sejuk atau freezer)
  • 48- 72 jam, (bahagian bawah peti sejuk)
  • 4 jam, (suhu bilik)
   
 

Perkongsian Penyusuan Mommy Blogger

ar itu dia. dekat laman tu juga dikongsikan pengalaman para mommy blogger kita berkaitan penyusuan untuk bayi mereka. selamat membaca semua :)  



woot woot. terima kasih nuffnang, terima kasih Kementerian Kesihatan Malaysia, sebab sudi beriklan dalam blog PG.


toodles.

Intipati Bajet 2016

Intipati Bajet 2016. sikit jam lagi pukul 3.00 petang ini akan berlangsungnya pembentangan bajet bagi tahun 2016 pula. sudah pasti seluruh rakyat Malaysia menanti-nanti pembentangan ini dan tertanya-tanya, apakah intipati bajet 2016 yang akan disuarakan oleh Perdana Menteri Malaysia kita pada hari ini. syukur alhamdulillah, untuk tahun ini dan hopely untuk bajet 2016 akan ada terselit berita gembira (mungkin) untuk pejawat awam. harapan BAJET 2015 dan harapan untuk BAJET 2016, harapnya sama juga atau mungkin ada penambahbaikan (mungkin), harap macam tu la kan.

berita gembira daripada bajet 2015.
Bonus RM500 untuk penjawat awam


terselit sama tidak lama selepas itu
Pengumuman kenaikan Elaun Perumahan bagi Penjawat Awam RM300
Download Pekeliling Imbuhan Tetap Perumahan Bagi Perkhidmatan Awam Persekutuan

kita harapkan ada yang terbaik untuk semua rakyat Malaysia ok .

toodles.

Giveaway dari Sponsor Cepat Join!

holla fellas. PG ada sponsor satu giveaway. giveaway dengan hadiah bernilai RM1000 untuk dimenangi oleh bakal para pemenang. kat sini PG nak maklumkan bahawa, giveaway akan tamat pada 30 OKTOBER 2015 ini tau. tak lama lagi tu. oleh itu, PG nak uar-uarkan, sapa yang tak join lagi, bolehlah joinkan diri segera. Pelbagai hadiah menanti untuk para pemenang ;)

http://www.nurfuzie.com/2015/10/give-away-nurfuzie-dot-com-1-bernilai.html

klik banner atas
tengok senarai hadiah kat sini : Hadiah Bernilai RM1000

toodles!

Empat Blog Serentak

daebak. sapa yang punya blog sampai dua tiga empat blog, korang memang hebat. lebih-lebih kalau korang jenis memang akan update semua sekali. salute korang. 



tu dia. 4 blog aku dekat situ. yang lain da lama tak update. fokus pada yang satu ni je. korang yang punya blog banyak dan sentiasa update, memang korang hero ;)

toodles.

16 October 2015

Perlindungan Insurans Mampu Milik Serendah RM9.85 dengan U For Life!

U For Life Insurance Serendah RM9.85! tadi PG ada baca dekat blog kak kathyjem tentang Insuran U For Life ni. dimana, U For Life Insurans menawarkan insuran yang memang murah giler serendah RM9.85! memang sangat mampu milik kan harga tu?

honestly, PG pernah ambik insurans untuk diri sendiri. tapi mungkin masa tu dara masih muda. rasa macam tak berbaloi nak buat apa bayar insurans tu tapi macam tak de apa-apa pun pulangan dekat situ. masa itulah. tapi la ni. bila da tutup insuran tu, baru terfikir kebaikan insurans tu sebenarnya. PG bayar insurans masa tu dalam RM80.00 sebulan. kira murah jugalah kan. 

tak nak cakap pasal PG. tapi ni nak kongsikan dengan korang, U For Life Insurance yang baru dilancarkan, menawarkan harga potongan serendah RM9.85 bagi insurans yang bernilai RM100,000k. daebak! sapa nak kasi. da lah potongan bulanan murah, dapat pulai nilai yang berganda-ganda. ok. nak dapatkan juga senang. secara ONLINE! senang. daftar, bayar dan korang da punya satu insurans untuk diri sendiri. mudahkan?

Perlindungan Insurans Mampu Milik Serendah RM9.85 dengan U For Life!

korang yang berminat nak tahu tentang insurans ini dengan lebih lanjut, boleh layari https://uforlife.com.my/ kat situ. PG inshaAllah akan cuba dapatkan segera, memandangkan bulanan yang memang mampu milik. hopely korang juga sama. orang kata sediakan payung sebelum hujan kan. begitu juga dengan insurans. kita tak tahu apa akan jadi dimasa hadapan. dengan insurans yang kita beli, hopely sedikit tidak banyak dapat membantu kita untuk hadapi kemungkinan yang berlaku dimasa hadapan.

jangan lupa dapatkan insurans untuk diri kita sendiri tau. thanks so much Nuffnang for share this ads!

toodles.

14 October 2015

Parlimen Iran Luluskan Perjanjian Nuklear dengan Kuasa Dunia


TEHRAN : Parlimen Iran hari ini meluluskan perjanjian nuklear bersejarah dengan negara kuasa dunia, sekali gus menamatkan perdebatan berhubung perjanjian itu dan membuka jalan bagi pelaksanaannya secara rasmi.

Usul bagi pelaksanaan Pelan Tindakan Komprehensif Bersama (JCPOA) itu diluluskan dengan 161 undi menyokong, 59 menentang dan 13 berkecuali, menurut agensi berita rasmi IRNA dan media lain - AFP. Kredit: bharian

toodles.

07 October 2015

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #7 | Gadget Tercinta

holla fellas. itu dia Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA hari ke tujuh, masuk hari terakhir. rindulah tak de cabaran lagi lepas ni. hehe. Apa pun, nak bagitau korang, cabaran terakhir 'gadget tercinta' PG. itu dia. iPhone 5 warna putih, 64GB dengan harga ribu riban tapi tak sampai 1.5k. lot of story kalaua nak cakap pasal gadget tercinta ni. 

yang penting nak share, kerana gadget tercinta inilah, PG memenangi wang tunai sebanyak RM400 dalam contest iPhone 5 Blogger yang mencapai impian suatu ketika dahulu anjuran blog denaihati. juga kerana gadget tercinta inilah PG memenangi sama hadiah wang tunai juga sebanyak RM500 for kategori Cabaran Komen Terbanyak untuk contest iPhone 5s ;) rindu pula moment-moment bersaing sesama blogger masa tu. ;)

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #7 | Gadget Tercinta 

iphone 5 putih 64GB 

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #7 | Gadget Tercinta

na belanja korang satu gambar :D

CaBaRaN iNsTaBLoG 7 HaRi EFGKBBA

1. SeLFiE PaLinG CoMeL
2. ApA aDa DaLaM WaLLeT AnDa?
3. PeRKaRa WaJiB BuaT SeTiaP HaRi
4. APa AnDa SeLaLu CaRi DaLaM FReeZer?
5. DrAMa TV / MoViE FeVeReT
6. BReaKFaST WaJiB AnDa
7. GaDgeT TeRCiNTa

entri berkaitan:



toodles.

06 October 2015

KFC vs PIZZA | Bersebelahan Apartment Angkasa, Kota Kinabalu Sabah

 

hola. hari tu duduk lepak makan dekat KFC baru. baru tu kalau macam PG, duduk area belah inanam, menggatal, telipok macam tu, memang tahu tempat ni. nak describe dengan korang pun susah nak cakap. hehe. nanti PG cari map. KFC ni bergabung dengan PIZZA tau. so, kalau korang nak duduk lepak cari makan dekat sini, dua tempat ni lah korang boleh cuba. samada KFC atau pun PIZZA. oh. lagi senang kalau nak mai sini, cakap je KFC dekat apartment angkasa. ar senang. dekat sesangat ;)

PG suka view dalam KFC ni. masa pergi ni, sangat-sangat ramai orang. bising sikit. kerusi ada rendah ada tinggi. memang kalau kaki lepak, korang akan suka. PG tengok pun memang ramai student yang dok lepak dalam ni. sapa duduk dekat apartment angkasa, memang sure kot korang senang nak cari makanan segera lepas ni ;)

tajuk panjang dekat situ sebab mudah sapa nak google. hahaha.

toodles.

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #6 | Breakfast Wajib Anda

hola korang. ketemu lagi gitu dicabaran ke lima cabaran instablog 7 hari EFGKBBA abang ben ashaari. kali ni cabaran dia 'breakfast wajib anda'. oh nice. PG breakfast paling wajib ever, 'nasi lemak'. hari-hari makan nasi lemak pun boleh. haha.

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #6 | Breakfast Wajib Anda
kredit picture : google

CaBaRaN iNsTaBLoG 7 HaRi EFGKBBA

1. SeLFiE PaLinG CoMeL
2. ApA aDa DaLaM WaLLeT AnDa?
3. PeRKaRa WaJiB BuaT SeTiaP HaRi
4. APa AnDa SeLaLu CaRi DaLaM FReeZer?
5. DrAMa TV / MoViE FeVeReT
6. BReaKFaST WaJiB AnDa
7. GaDgeT TeRCiNTa
entri berkaitan:


toodles.

Dalam Kenangan SK. Kepayan Student 1991 - 1996


Assalamualaikum fellas. Tajuk lain macam. Abaikan. I nak share gambar sekolah rendah i dahulu. 20 tahun yang lalu. Hahaha. Gambar legen sangat kan. Of course pakai kamera yang kena beli filem tu kan. Sapa pernah kamera spesis pakai filem then kena hantar pegi kedai untuk cuci pula, kita geng. Hahaha. A few gambar yang i dapat dari group whatsapp sekolah rendah lagi. Kira bff punya group la ni. Ala kan sekarang banyak je group whatsapp. By the way, entri ni i post di tahun 2015, but then i edit semula on 2017. Muahaha :)

Dalam Kenangan SK. Kepayan Student 1991 - 1996

yanie, lydiawati, yusri, soo pei ling, me (pakai tudung. hahaha),
enyati, lydia.

Dalam Kenangan SK. Kepayan Student 1991 - 1996

neneng (girl) and yuzair sebelah tengah duduk sama.
belakang, taulani, saiful, sorang lagi tak tau sapa. 
then paling belakang yang tengah duduk posing cantik tu, yusri :)

Dalam Kenangan SK. Kepayan Student 1991 - 1996

taulani. napi. saiful. yuzair

yuzair ni ada cerita disebaliknya dengan i. cerita lama. apa pun, thanks so much dekat neneng, sebab masih simpan gambar waktu sekolah rendah dulu. sangat-sangat rindu this moment. tak ingat darjah berapa waktu ni. ;) rindu korang semua!

toodles.

05 October 2015

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #5 | Drama TV / Movie Feveret


Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #5 | Drama TV / Movie Feveret
 
Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #5 | Drama TV / Movie Feveret


CaBaRaN iNsTaBLoG 7 HaRi EFGKBBA

1. SeLFiE PaLinG CoMeL
2. ApA aDa DaLaM WaLLeT AnDa?
3. PeRKaRa WaJiB BuaT SeTiaP HaRi
4. APa AnDa SeLaLu CaRi DaLaM FReeZer?
5. DrAMa TV / MoViE FeVeReT
6. BReaKFaST WaJiB AnDa
7. GaDgeT TeRCiNTa


hola korang. lambat sikit nak update cabaran seterusnya kan. hehe. tengah mencari gambar dekat atas sebenarnya. nasib jumpa. by the way, drama tv feveret PG, drama popular dekat atas tu. drama ni popular dalam tahun 1999. zaman-zaman sekolah menengah masa tu. drama pun zaman-zaman sekolah, so memang sesuailah sangat zaman jiwa remaja masa tu kan. haha. memang feveretlah drama ni. sekarang tak keluar lagi tau. kalau ada, memang da PG simpan buat koleksi ;)

entri berkaitan:

toodles.

04 October 2015

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #4 | Apa Anda Selalu Cari Dalam Freezer

Cabaran Instablog 7 EFGKBBA hari ke empat. apa PG selalu cari dalam peti sejuk? haruslah air sejuk. haha. lain-lain, biasalah kalau nak masak, kena cari bahan mentah, bahan kering juga dalam peti sejuk. haha.

 Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #4 | Apa Anda Selalu Cari Dalam Freezer

CaBaRaN iNsTaBLoG 7 HaRi EFGKBBA

1. SeLFiE PaLinG CoMeL
2. ApA aDa DaLaM WaLLeT AnDa?
3. PeRKaRa WaJiB BuaT SeTiaP HaRi
4. APa AnDa SeLaLu CaRi DaLaM FReeZer?
5. DrAMa TV / MoViE FeVeReT
6. BReaKFaST WaJiB AnDa
7. GaDgeT TeRCiNTa

semakin hari semakin suka pula PG dengan cabaran-cabaran macam ni. hehe.
by the way, dua hari ni, entry autopublish sahaja. internet dekat hp, da 100% habis kuota. huhu. happy weekend semua! erk. esok da masuk kerja semula. hehe.

toodles.

03 October 2015

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #3 | Perkara Wajib Buat Setiap Hari

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA masuk hari ke tiga. hari ni task, Perkara Wajib Buat Setiap Hari. itu senang je kot PG nak jawap. haha. setiap hari selain update blog adalah wajib pada setiap hari, jika ada kelapangan, selain blogwalking juga. itu dia, perkara wajib yang memang PG buat setiap hari. surfing segala. haha. memang wajib kot buat setiap hari.

 Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #3 | Perkara Wajib Buat Setiap HariCabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #3 | Perkara Wajib Buat Setiap Hari
  Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #3 | Perkara Wajib Buat Setiap HariCabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #3 | Perkara Wajib Buat Setiap Hari

CaBaRaN iNsTaBLoG 7 HaRi EFGKBBA

1. SeLFiE PaLinG CoMeL
2. ApA aDa DaLaM WaLLeT AnDa?
3. PeRKaRa WaJiB BuaT SeTiaP HaRi
4. APa AnDa SeLaLu CaRi DaLaM FReeZer?
5. DrAMa TV / MoViE FeVeReT
6. BReaKFaST WaJiB AnDa
7. GaDgeT TeRCiNTa

entri berkaitan:

 toodles.

Bloglist Oktober Greenfarra Blog

holla. tup-tup duduk dalam bloglist blogger. suker sangat ;) PG wanna say thanks to farra blog. owner blog http://greenfarra.blogspot.my/ yes. silalah melawat farra ye. tolong derma tabung nuffy dia sekali ;)

 
 
 
see? MrsYatie. itu dia. itu aku. haha. 
thanks so much ye farra ;)

toodles.

02 October 2015

Pekeliling Elaun Rumah 2015 Naik

holla. Pekeliling Elaun Rumah 2015 Naik. PG baru perasan yang PG tak baca lagi tentang pekeliling yang mengatakan elaun rumah naik pada bulan november 2015 tu. PG yakin rata-rata kengkawan gomen PG pasti tunggu kenaikan ni kan? jangan risau. sebab penantian kita tidak lama lagi akan terlaksana, dimana pembayaran akan berkuatkuasa pada november 2015 ini.

Pekeliling Imbuhan Tetap Perumahan Bagi Perkhidmatan Awam Persekutuan

pekeliling yang PG cek dari laman web jpa. so that mean, untuk sabah juga akan terlaksana sama. tak perlu risau, sebab sure akan dibayar. hehe. korang yang nak download pekeliling elaun rumah 2015 naik, klik sini dekat link tu tau ;)


tahniah government! hahaha.

toodles.

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #2 | Apa Ada Dalam Wallet Anda?

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #2 | Apa Ada Dalam Wallet Anda? 

CaBaRaN iNsTaBLoG 7 HaRi EFGKBBA

1. SeLFiE PaLinG CoMeL
2. ApA aDa DaLaM WaLLeT AnDa?
3. PeRKaRa WaJiB BuaT SeTiaP HaRi
4. APa AnDa SeLaLu CaRi DaLaM FReeZer?
5. DrAMa TV / MoViE FeVeReT
6. BReaKFaST WaJiB AnDa
7. GaDgeT TeRCiNTa

itu dia bebenda yang ada dalam wallet PG. duit sudah tentu. kad pengenalan, lesen memandu, kad bank dan juga satu keperluan bagi PG, kad watsons! korang macam mana pula? hehe.

entri berkaitan: 

toodles.

Giveaway October by Impiana Cik Yanie


http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/10/giveaway-october-by-impiana-cik-yanie-1.html

1. Warganegara Malaysia dan ada Blog *WAJIB*
2. Follow BLOG INI dan BLOG INI.  WAJIB!
3. Follow instagram [INI] dan [INI] *tak wajib sangat*
4. Follow G+ [SINI] *tak wajib*
5. WAJIB buat entri bertajuk "GIVEAWAY OCTOBER BY IMPIANA CIK YANIE"dan tempek banner tu dekat entry awak and backlink ke sini. *WAJIB*
6. LETAK LINK ENTRY AWAK DEKAT KOTAK KOMEN beserta :

1. LINK ENTRY :
2. NAMA:
3. EMAIL :
4. INSTAGRAM *kalau ada* :

 
PEMILIHAN PEMENANG :
Random.org 100% . Jika peserta tidak ramai so HADIAH akan di beri kepada yang menyertai sahaja okay? AND PLEASE KALI INI TOLONG ALERT DAN BAGI KERJASAMA :( JANGAN MCM SEBELUM NI :'( ALERT DGN ARIKH TAMAT OKAY? this time yanie bagi masa 1 MINGGU untuk tuntut hadiah. Dont worry 1 minggu bersamaan 7 hari hehehe. Lebih daripada itu tak ada pemenang KALI KEDUA di cabut okay? Thanks uolls. GOODLUCK.
SENARAI PESERTA TEKAN SINI :)

korang. jom follow. klik banner atas tu ye ;)
toodles.

01 October 2015

Giveaway Nurfuzie Dot Com #1


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
Give Away yang ditunggu tunggu oleh cik en dan sponsar sponsar cik en akan bermula pada 1/10/2015 sehingga 30/10/2015
Hadiah bernilai lebih dari RM 1000 boleh dimenangi dengan penyertaan 18 sponsar untuk 28 orang peserta yang bertuah. Mungkin anda salah seorangnnya. Jadi apa tunggu lagi, mari mencuba dengan join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 ini dengan syarat yang sangat mudah.
Kalau sertai Insyallah rezeki itu ada, Kalau tidak sertai sudah tentu rezekinya tiada
Ini syarat yang perlu untuk menjadikan rezeki itu jadi kenyataan


1. Buat satu entry bertajuk " Giveaway Nurfuzie Dot Com #1"

2. Follow dan like semua sponsar dibawah ini dan copy html dan paste di HTML entri korang :

Follow Blog
Nurfuzie , Julia Jamaludin , Lisa Hlovate , Along , MrsYatie , KhalidKyle , Shad , Nona , Farah , Athirah Diyana , Ejulz , Addin , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Emy Amelia , Irrayyan , Sporting Mummy , SayidahNapisah

Follow Instagram
Nurfuzie , Lisa Hlovate , Along , Shad , KhalidKyle , Athirah Diyana , Ejulz , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Nona , Emy Amelia , Marsha farprettybylh

Follow Twitter


Follow Google+


Masukkan Dalam Bloglist
Farah , MrsYatie , Addin , Irrayyan , SayidahNapisah

Fanpage

Nurfuzie.com
Along Maisuri
Shad
Ejulz
Farprettybylh
Kawaidesu Concept
Sayidah Napisah
Emy Amelia
Carehappytips
Jeragat LESS? Seronok
Follow
Cahaya Farah
Irrayan

3. Publish dan letakkan link entri tersebut di komen entri Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 sahaja

Tarikh Give away ini bermula 1/10/2015 sehingga 30/10/2015.

SENARAI PESERTA

korang. apa tunggu lagi. cepat join tau. PG adalah salah seorang sponsor untuk giveaway atas ni. hehe. good luck tau!
toodles.

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #1 | Selfie Paling Comel

hollas. apakah cabaran instablog 7 hari efgkbba? ar itu dia. ada 7 perkara kena buat disamping syarat-syarat penyertaan yang wajib ken buat. haha. for the first time PG follow cabaran yang melibatkan instagram. malu pula. haha. apa pun. ini adalah cabaran pertama iaitu SELFIE PALING COMEL. muahaha. PG share gambar dekat bawah, sebab rasa ini adalah gambar yang selfie yang paling comel. muahaha.

Cabaran Instablog 7 Hari EFGKBBA #1 | Selfie Paling Comel

CaBaRaN iNsTaBLoG 7 HaRi EFGKBBA

1. SeLFiE PaLinG CoMeL
2. ApA aDa DaLaM WaLLeT AnDa?
3. PeRKaRa WaJiB BuaT SeTiaP HaRi
4. APa AnDa SeLaLu CaRi DaLaM FReeZer?
5. DrAMa TV / MoViE FeVeReT
6. BReaKFaST WaJiB AnDa
7. GaDgeT TeRCiNTa


SYaRaT PeNyErTaaN:

1. TeRbUKa KePaDa SeMuA yaNg AdA BLoG dAn InSTaGrAm
2. UpDaTe di BLoG dAHuLu
3. MaSuKkAn GaMbaR YaNg BeRKaiTaN dEnGaN CaBaRan daN kARanG aYat MeNaRiK YaNg Tak TeRLaMpaU pEnDeK aTaU TaK TeRLaMpaU PaNjAnG
4.KeMuDiaN sHaRe GamBaR BLurr di INstAgRaM
5. BuAT CaPTioN YaNg MeNaRiK igErs uNtuk MaSuk Ke BLoG AnDa
6. MaSuKkAN HaShTaG
#CaBaRaNiNsTaBLoG7HaRiEFGKBBA
#EfGKbbA
#ExChANgeFeEdGrOuP
#KeLAbBLoGgErBeNAsHaARi
7. BLoGWaLkiNg kE SeTiAp BLoG YaNg JoiN CaBaRaN INi dEnGaN MeNiNgGaLkaN KoMeN MeNaRik
8. FoLLoW bLoG sEkiRaNyA bELuM FoLLOw dAn MeNtiOn YaNg AnDa BaRu FOLLow

SeLaMaT MenYaHuT CaBaRaN dAN HaPpY BLoGWaLkiNg!

nak tengok sapa-sapa yang ikut cabaran hari pertama? klik sini https://instagram.com/explore/tags/cabaraninstablog7hariefgkbba/

toodles.