29 May 2015

Second Giveaway Novel RAM by SiPanjangKata


http://sipanjangkata.blogspot.com/2015/05/second-giveaway-novel-ram-by.html


SYARAT2 PENYERTAAN DI SINI:

1. Follow blog sipanjangkata, IG karlel95, add FB MuhdtHalim dan like fb page Hasani Ent.di sini dan sini
2. Buat entry "Second Giveaway Novel RAM by SiPanjangKata" dan copy paste banner di atas.
3. Tinggalkan url entry anda di ruangan komen
Pemenang dipilih dengan rawak melalui cabutan random.org. Tarikh tutup GA ni ialah 15 Jun 2015
TUNGGU APA LAGI JOIN CEPAT!!!!!
 
Toodles.

27 May 2015

McDonald's Family | BE CPUV NUFFNANG 2015

McDonald's Family. Woot woot. itu dia on going kat situ. maaflah pakcik nuffnang. saya buzy giler. (ceh) tak sempat menyempat nak update pasal kamu. T_T.


kali ni dapat daripada McDonald's! McDonald's memang one of fast food yang suami memang hantu giler dengannya. PG jarang makan burger bagai ni. nak makan kalau teringin. tapi selera suami, tak payah nak tunggu ada teringin dekat situ. nampak je signboard McD tu, mulalah nak ajak masuk. haha. apa pun, terima kasih nuffnang, terima kasih McD!

toodles.

Selamat Hari Pekerja 2015

hi fellos. selamat hari pekerja PG ucapkan. even lambat, tapi tak pe la kot kan. dia ikut empunya badan bah tu. hehe. kalau lambat nak update blog, lambatlah juga nak wish. hahaha. tak de la. by the way, kemarin sambutan hari pekerja 2015 dekat tempat PG bekerja. melibatkan dekat seribu kakitangan juga. sebagai salah satu penghargaan sama dekat kakitangan dbkk sendiri, sudah pasti cabutan tiket bertuah dengan grand prize kali ini iaitu televisyen, flat screen, 32 inci adalah yang dinanti-nantikan. sapa dapat memang bertuah. dan yang tak bertuahnya sudah pastilah PG. haha.



apa pun. Selamat Hari Pekerja Semua!

PG tak berapa nak sihat. later sambung lagi T_T
toodles.

23 May 2015

Sabahan Blogger | Salam Dari Bumi Negeri Dibawah Bayu :)

Blogger Sabah | PG anak jati sabah. Tapi jujur tak reti nak beribundakan bahasa sendiri. Lahir dengan bangsa jawa plus dusun kadazan. Tapi juga haram tak reti cakap pelat dusun kadazan. Mama kata kena belajar juga tak kira apa sekalipun. Tet. Me like, buat muka blur while mama cakap macam tu. Hehe. 



Ok, tak nak cakap pasal tu. Yes. PG one of dari Blogger Sabah yang ada dekat Sabah sendiri, dan PG jadikan blogger Uzu aka Emasputih blog sebagai idola untuk lebih berblog. Siapa tak kenal uzu, bolehlah klik dekat banner tu ye. Seorang blogger sabahan, fully blogger, student, terbaharu model produk kecantikan, and of coz banyak dapat job untuk blog sendiri and what i wanna say is, i adore how uzu boleh berjaya ke tahap macam tu. Kacak sungguh engko uzu :D

Bukan uzu sahaja blogger sabah yang PG yakin da ada satu nama yang boleh blogger lain sebut-sebut 'oh tu blogger sabah yang femes amos tu kan' hehe, tapi ramai lagi. Nak selongkar memang jenuh. Kuota 50MB sejam ni tak mampu nak korek dengan lebih banyak. Tapi say yes, memang ada lot of lagi blogger sabah yang berjaya. 


its me PG aka mrsyatie, 

blogger sabah yang kecik besar kecik besar je aku tengok :D
dapat apa dengan blog? ar . Soalan yang bagus! Later aku story ;)

last but not least. Aku blogger Sabah, berminat nak bagi job review, email me here yatieowners@gmail.com.  Deal murah giler sampai jadi. Hahaha.

Toodles!

21 May 2015

Sepetang Bersama Blogger & Yeos 2015 #SBB2015

Sepetang Bersama Blogger & Yeos 2015 #SBB2015 | woot woot. itu dia. SBB2015 kembali lagi. Bagi blogger yang biasa menghadirkan diri ke majlis ni seperti tahun-tahun yang sudah, pastinya tahun ini korang tak sabar kan. hehe. Untuk info, sepetang bersama blogger anjuran blogger hebat malaysia, denaihati memang bukan lagi satu rahsia. Pernah keluar dekat tv1 tau. rasanya dua tahun yang lalu. daebak tuan denaihati. kenangan indah dengan blogger denaihati ni memang tak abis kalau aku nak cakap. lebih-lebih lagi menang tiga kali hadiah wang tunai dari denaihati :D later citer pasal tu k. hehe.


Majlis Sepetang Bersama Blogger & Yeos 2015

  • Tempat: Taman Cabaran, Precint 5, Putrajaya
  • Tarikh: 13 Jun 2015
  • Masa : 08.00 pagi hingga 05.30 petang
  • Bayaran: RM30 seorang
  • Penyertaan terbuka kepada semua yang ingin hadir
  • Pendaftaran di: http://sbb.my/pendaftaran

itu dia maklumat untuk korang yang patut tahu untuk majlis SBB2015 ni. memang daebak aku cakap. lagi-lagi daebak sebab peluang untuk menang hadiah yang super hebat delicious mantap memang terang lagi nyata. mari lihat hadiah-hadiah untuk majlis SBB2015 ni. ;D

Hadiah Cabutan Bertuah SBB2015!

  • Hadiah berjumlah RM5000 tunai juga hamper.
  • Iphone 6
  • Samsung Note Edge
  • dan hadiah-hadiah lain katanya :D

Contest SBBYEOS2015?!

"Tambah menarik, pihak Yeo’s Malaysia akan mengadakan kontes menjelang SBBYEOS2015 ini yang menawarkan hadiah 3 unit GoPro Hero 4 untuk 3 pemenang. Nantikan pengumuman rasmi mengenai kontes ini. - Denaihati'

Daebak wei! ada contest pula. itu dia. contest menjelang sepetang bersama blogger 2015! bagi PG yang pretty sure tak dapat nak hadirkan diri dekat majlis SBB2015 ni, memang join contest je la mampu jawapnya kan. blogger lain, nikkhazami, yumida, sally yatiey, jangan terlepas peluang join sekali contest tu tau. kot-kotlah rezeki kan :)
For blogger yang hadirkan diri, good luck and selamat ber sepetang bersama blogger dan yeos ye :)
Toodles.

Iklan Nuffnang Di Sekat Dekat Pejabat

Iklan Nuffnang disekat dekat pejabat? ah'ah. ada sapa-sapa yang mengalami benda yang sama dengan PG tak? iklan akan keluar sekejap je tau sebelah pagi. tu pun tak lama. kejap je. lepas tu sure iklan nuffnang tak munculkan diri. tak tahu la kenapa. tengok tu, iklan pun tak nak bangun-bangun da. merajuk kot kan.



if sapa-sapa yang mengalami benda yang sama dengan PG dan ada cara to fix that, let PG know maybe? thanks T_T

toodles.

20 May 2015

Waktu Yang Sesuai Membeli Belah di Zalora!

Waktu yang sesuai membeli belah di Zalora? hehe. Amboi. Mentang-mentanglah baru dapat job dari zalora, gagah terus nak update pasal zalora je kan. haha. psst. nak bodek zalora sikit. manalah tahu kot-kot murah rezeki zalora bagi hadiah mengejut such like pasangan suami isteri yang bergaduh di facebook zalora tu, tup-tup na ambik, dapat bekalan setahun dari zalora. korang ado? :D hahaha.


jeles mak :D

Waktu yang sesuai untuk membeli belah di Zalora? haha. sudah tahu bertanya pula. kenalah pada waktu gaji masuk hujung bulan. ar masa tu, lantak koranglah nak beli apa. duit da ado. tinggal nak pilih apa je korang nak. kalau PG, gaji bukan satu masalah nak membeli apa yang berkenan di hati dekat zalora tu, cuma kena pandai bajet je la. hehe. sekarang ni mudah je kan. masuk laman web zalora, pilih nak barang apa dan letak dahulu dekat wishlist tu. senang. esok lusa gaji da masuk, terus bayar :D ar. itu tips pertama. waktu sesuai nak shopin, kenalah tunggu gaji masuk. bagi yang bekerja la. :)

kalau yang tak bekerja pula, apa kata korang buka satu blog, inshaAllah, kalau murah rezeki, dapat jemputan bekerjasama dari zalora macam PG, dapatlah jemputan menulis dan dapat hadiah voucher, boleh tukar dengan barangan daripada zalora. best kan? :)

Ok. waktu kedua yang sesuai untuk membeli di zalora juga adalah, pada waktu sale! huhu. nak tahu pada waktu sale tu apa? mudah giler. kalau korang melanggan berita daripada zalora, pastinya email korang akan penuh dengan berita terkini, terbaharu daripada zalora sendiri. apa-apa news pasti depa akan update sesegera mungkin. PG of course menantikan email sale :D hehe. kalau tak dapat email, korang boleh masuk laman web zalora dan tengok pada  bahagian women then tengok dekat SALE. (tengok gambar dekat bawah ni)


serius. korang akan berpuas hati dengan sale yang ada. PG da siap-siap wishlist. hehe. tak sabar nak tukar dengan voucher hadiah yang ada. RM100 inggit. sapa nak bagi kan? ;) thanks so much dekat zalora tau! :D


 wishlist zalora!

Ok, tu je la kot PG nak share dengan korang. kalau ada lagi waktu-waktu yang sesuai nak membeli belah di zalora, PG will share ok ;) last but not least, thanks again zalora!

Toodles!

19 May 2015

Nak Beli Apa Dekat Zalora?

Belum Siap Assignment ;) da siaplah. baca dekat sini Assignment ke 2 - 3 Fesyen Terkini Baju Raya 2015! horey. senang hati da siapkan tugasan kedua ritu. then tengah fikir nak claim apa lepas ni. hehe. apa pun, PG nak ucapkan thanks so much dekat zalora malaysia banyak-banyak for the second jemputan tu. thanks dear! 


hurm. still thinking nak beli apa. entri Barangan daripada Zalora Dah Sampai~  hari tu pun, memang agak lama sikit nak decide nak beli apa. terhad for RM100 voucher. sapa nak bagi kan? hehe. then untuk kali ni, tak tahu nak beli apa?! haha. a few item PG da tengok. da scroll da rasa macam berkenan di  hati da. tapi harga. Ya Allah. RM100 voucher je wei. hehe. 
antara yang PG berkenan :D


Adira Block Kurung Modern Blue
RM 199.00

toodles.

18 May 2015

D2D's First Giveaway by Edrina


http://edrina-dafinites94.blogspot.com/2015/05/dare-to-dreams-first-giveaway.html

Syarat-syarat Penyertaan:

1. Blogger Malaysia
2. Follow Blog:-

3. Like fanpage:
4. Follow Instagram: @officialdafifc , @mialiana , @ainizulaikha , @ikalinenncraft 5. Buat entry di blog anda bertajuk "D2D's First Giveaway by Edrina"
6. Copy coding yang disediakan, paste di ruangan html entry di blog anda dan publish entry tersebut.
7. Tinggalkan link entry anda dalam ruangan komen di SINI
8. GA bermula pada 12.00AM, 9 Mei 2015 dan tamat pada 11.59PM, 9 Jun 2015

18 pemenang dicari dan pemenang ditentukan melalui Top Referral dan cabutan bertuah secara manual oleh penganjur sendiri

Senarai Hadiah:


• CASH RM20 (Top Referral)
• Bawal Zarazuri (x5)
• Bookmarks LE (x3)
• Topup RM10 (x3)
• Hot Perfume (x2)
• Alfafa Shaklee (x1)
• Barang Craft (x3)

Giveaway ini di'sponsor oleh:

Jemput join semua :)
Toodles.

Simple RM100 Giveaway Byijeni

Assalamualaikum, Jom join Simple RM100 Giveaway Byijeni. RM100 untuk dimenangi tau. Klik banner di bawah untuk maklumat lanjut :)

 
Hadiah Giveaway :-
  • Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang)
  • Topup RM 5 (x6 Pemenang)
  • Topup RM 10 (x3 Pemenang)
    Total : 11 Pemenang

    Haaa cukup RM 100 hadiah untuk giveaway ni. Even hadiah tak lah sehebat org lain, tapi ikhlas dari hati tau. Aicewahh.

    Syarat Giveaway :-
    1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye
    2) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni
    3) Copy dan paste code di HTML entry dan publish.
    4) Submit link entry anda di ruangan komen.

    Mudah kan caranya? Apa tunggu lagi, cepat KLIK SINI untuk join.
  • TARIKH GA : 14/5/2015-30/5/2015

jemput join ye semua. :)
toodles!

Koleksi Tips Blogging Untuk Blogger Blogspot

Koleksi Tips Blogging Untuk Blogger Blogspot. hi fellas. jika korang adalah pengguna blog yang totally menggunakan blogspot sebagai medium untuk korang berblog, korang memang tak silap masuk blog PG ni. Sebab dekat sini, PG nak kongsikan dengan korang, bahawanya (wa. macam ada kes mahkamah pula kan :D) ada 150 Tips Blogging Blogger Blogspot yang menarik ditulis sendiri oleh Malaysia Top Blogger kita iaitu HasrulHassan yang memang patut korang baca dan cuba praktikan. Lebih-lebih lagi bagi mereka atau korang yang ingin menjana pendapatan sampingan secara online. nak jana pendapatan online, kenalah ada blog kan? ;)



Jangan Lupa Baca tau! :)

semoga membantu!
toodles.

16 May 2015

Khidmat Masyarakat | Ajar Anak-Anak Anda 4 Bahagian Peribadi | Ajar Mereka jerit : Jangan Sentuh!


Kepada adik-adik yang membaca ini, kalau ada orang sentuh adik di bahagian merah macam dalam gambar ni, adik jerit dan lari. Ceritakan pada mak atau cikgu okay? Orang itu salah, dia buat benda tak betul. Adik rasa tak selesa, adik kena cerita dekat kakak / mak / cikgu. 

Bilakah pelajaran ini akan diserap dalam pendidikan seawal tadika? Ia boleh bermula di rumah. Tanggungjawab kita mendidik anak-anak / kanak-kanak yang kita sayangi. Gambar ini di screencaptured daripada video 'Komal' di Youtube. Tolong search dan pertontonkan pada anak-anak dan murid anda. Sumber: haniszalikhaFB

Sebarkan!
Toodles.

15 May 2015

TomorrowLand | BE CPUV NUFFNANG 2015

TomorrowLand Movie | woot woot. syukur alhamdulillah dapat Be Cpuv dari Nuffnang lagi. kali ni dapat atas nama tomorrowland. PG ingatkan tomorrowland tu ala-ala iklan katil. hehe. rupanya movie ye. TomorrowLand akan berada dipawagam berdekatan korang pada 22 Mei 2015 ni. minggu depan. sabar sikit erk :)


itu dia. 


terima kasih nuffnang!

toodles.

14 May 2015

Newbie Blogwalking 2015 by Eyra Saha


http://eyrasaharuddin.blogspot.com/2015/05/newbie-blogwalking-2015-by-eyra-saha.html

Syarat Penyertaan:

  1. Follow Blog Mommy On The Blog
  2. Buat Entry Bertajuk " NEWBIE BLOGWALKING 2015 BY EYRA SAHA" and bole link kan dgn entry ini
  3. Komen & letakkan URL blog anda di entri ini
  4. Tarikh Tutup : 30hb Mei 2015

Jemput join semua :)
Toodles.

13 May 2015

3 Fesyen Terkini Baju Raya 2015

Hi Fellos. Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri! Alamak. in Advance pula ucapan tu kan. Ramadhan tak mai lagi, da sebut-sebut Syawal :D Haha. Apa pun, korang tak salah baca tajuk PG tau. Sebab dekat sini PG nak kongsikan dengan korang, 3 Fesyen Terkini Baju Hari Raya 2015 dari Butik Zalora Malaysia untuk korang peminat setia Zalora!


3 Fesyen Terkini Baju Raya 2015. Ok, as korang tahu Zalora sentiasa memeriahkan industri fesyen tanah air kita dengan kemunculan pelbagai rekaan baju raya yang unik dan menarik kan?, dan PG yakin telah ada yang menantikan, apakah koleksi baju raya terbaharu daripada pereka-pereka fesyen termuka tanah air seperti Jovian Mandagie, Rizalman, Nurita Harith dan ramai lagi.

dan, apakah fesyen terkini baju raya untuk tahun 2015? Yes. PG yakin korang sudah telah tidak sabar untuk mengetahuinya kan.


Ok, dekat bawah ini adalah diantara koleksi fesyen baju raya yang boleh korang temui daripada koleksi Zalora dan Fashion Valet sendiri, dan that was early suprise is, sudah terdapat beberapa pereka fesyen yang telah membuka pesanan awal atau pre-order untuk Raya 2015 ini. awesome wei! PG pun tak sabar nak shopping dekat Zalora.


Peplum - Honestly, permintaan terhadap rekaan baju kurung peplum yang pernah menjadi fenomena melanda industri fesyen muslimah di negara kita ni tak pernah putus-putus kan. PG percaya sampai lah ni pun, pasti ada permintaan untuk peplum. Bukan untuk penggunaan di hari raya aidilfitri sahaja, malah untuk apa-apa majlis sekali pun :)


Kimono - Rekaan kimono tidak kurang hebatnya. Rekaan yang sedang trending kini, memang patut dicuba dan that one so unik kan? bayangkan pakai di pagi hari raya aidilfitri yang mulia? pastinya anak-anak gadis akan mencemburui sesama sendiri :D


Kurung Moden – Rekaan ketiga yang masih mendapat permintaan adalah baju kurung moen. Rekaan ketiga ni memang rekaan kegemaran PG. Kurung moden atau mama kata rekaan cutting princess ni memang sesuai bagi mereka yang ingin nampak lebih elegen, sudah pastinya dipagi hari raya :)

So? Apa tunggu lagi? Cepat dapatkannya di Zalora Malaysia tau :) Semoga artikel ini dapat membantu korang yang sedang mencari apakah fesyen terkini baju raya 2015. ;)

Toodles.

12 May 2015

Audit MS-ISO Dah Lepas Lega Jiwa dan Raga !

amboi. tajuk title memang tak boleh nak blah. hehe. tu sebab hati da lega, jiwa da tenang seketika sebab audit untuk bahagian latihan dan pembangunan, tempat PG da selesai. en. bos kata ada satu di kena kan NCR. uwargh! tak pe. inshaAllah, teguran yang ada akan diambik untuk penambahbaikan dimasa akan datang. :D


yahoo!!

so lepas ni, bolehlah fokus dekat blog pula. hehe. perasan tak PG da tukar template?? apa pendapat korang tentangnya? haha. macam retis pula :D

toodles ;)

Blogwalking Sebelum Ramadhan bersama Ayuinsyirah

hi hi fellos.ar tu dia. sebelum ramadhan menjelmakan diri, kita blogwalking dengan suka ria. sapa nak join sekaki, ar silalah klik banner dekat bawah ya :) bolehlah menambah kenalan kan. selamat bersegmen semua!



syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer SEGMEN : blogwalking sebelum Ramadhan bersama ayuinsyirah
3. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

Tarikh Tamat Segmen : 8/6/2015 jam 10.00 malam. Lama lagi kan? :)

Toodles.

10 May 2015

Raily CC Cream

Collagen CC Cream by Raily. Hi fellos. Memiliki raut wajah yang bersih, suci, murni, tulus mulus bak kapas sememangnya menjadi idaman para kaum hawa seperti kita kan? Lebih-lebih bagi mereka atau kita yang mengalami masalah kulit wajah yang berminyak, kusam, cela-cela, blackhead dan whitehead dan yang pasti apabila krim dimuka cair. PG la tu.


COLLAGEN CC CREAM BY RAILY


Tapi kini bagi anda yang menghadapi masalah diatas, kini anda tak perlu risau lagi. Dengan Collagen CC Cream oleh Raily, di rumus khas dari Salmon Collagen boleh membantu menyelesaikannya. Tidak perlu lagi krim malam dan krim siang, hanya dengan Collagen CC Cream ini, sudah cukup membantu dan membuat anda jelita, berseri dan nampak lebih Natural Beauty. Jom baca sedikit mengenai Collagen CC Cream by Raily.

KELEBIHAN COLLAGEN CC CREAM

  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Dapat meratakan tona kulit tidak sekata.
  • Melindungi kulit dari pancaran sinar UV dan UVB ( spf 50+).
  • Menganjalkan kulit (salmon colagen).
  • Merawat kulit wajah dari dalam (salmon colagen).
  • Dapat menutup cela di wajah.
  • Tidak melekit walaupun berada di tempat panas.
  • Kulit muka tidak berminyak walaupun di pakai sepanjang hari.
  • Tahan lama sehingga lebih dari 10 jam.
  • Dapat memudar dan menghilangkan bintik hitam dan bintik putih.
  • Dapat mencerahkan kulit wajah.
  • struktur yg sgt ringan lebih kepada natural beauty bila memakainya
  • Merawat sel-sel kulit mati dari dalam.
KHASIAT SALMON COLLAGEN

  • 7 kali ganda lebih berkhasiat daripada talapia collagen
  • Dapat mencerahkan kulit
  • Membaiki dan mencantikkan struktur kulit yg rosak
  • Menggebukan kulit
  • Menghilangkan parut dengan berkesan tanpa ragu
  • Mengurangkan garis halus (awet muda)
  • Mengatasi masalah jeragat dan pigmentasi
  • Mengurangkan penghasilan jerawat

HARGA COLLAGEN CC CREAM BY RAILY

Semenanjung Malaysia:
  • Harga Runcit RM69.00
  • Harga Promosi RM65.00
  • (Berpeluang mendapat: 1 Collagen CC Cream + Free Postage + Special Free Gift)
Sabah dan Sarawak:
  • Harga Runcit RM75.00
  • Harga Promosi RM70.00
  • (Berpeluang mendapat: 1 Collagen CC Cream + Free Postage + Special Free Gift)
DAPATKAN COLLAGEN CC CREAM BY RAILY DI

Instagram : @railycosmetic
Facebook Page : railycosmetic

UNTUK TEMPAHAN

011-32958063 & 017-9032179
Cod area shah alam / klang

TESTIMONI PENGGUNA



 

Untuk lanjut testimoni, bolehlah lawat
Instagram : @railycosmetic
 Facebook Page : railycosmetic

Bagaimana? Hebat bukan? jadi apa tunggu lagi. cepat dapat sekarang Collagen CC Cream keluaran Raily, untuk mendapatkan impak kulit wajah yang serius flawless, idaman semua! :) Jangan risau kerana, Collagen CC Cream by Raily, menggunakan bahan semula jadi dan telah ada dalam KKM. Daebak!

Cepat dapatkan!
Toodles. 

08 May 2015

Zurich Insurance 3 Point ...| BE CPUV NUFFNANG 2015

Wot wot. terima kasih nuffnang. terima kasih zurich insurance, sebab sudi memberikan iklan lagi dekat blog PG. thanks so much. PG dont wanna talk  about this dengan banyaknya. sebab PG tak reti bab-bab insuran ni. alamak. nampak sungguh tak de insuran nyawa kan :D adeh.

 
apa pun, untuk lanjut, PG share artikel dari blogger namee roslan tentang zurich insuran ni. kot-kot korang berminat ke apa kan. bolehlah berhubung dengan zurich sesegera mungkin lepas ni. 

toodles.

07 May 2015

Segmen Cash RM200 By Inani Hazwani


http://cikmanissweet.blogspot.com/2015/05/segmen-cash-by-inani-hazwani.html

mai join cepat, klik banner dekat atas ya ;)

Hadiah : RM 20 X 10 Pemenang
Mula : 04 MEI 2015 / TAMAT : 30 MEI 2015
Syarat - Syarat Wajib :
1) Buat satu entri khas segmen ni.
2) Follow blog & Add Google + :
3) Follow Instagram : * Kalau tiada instagram pun boleh join *
4) Masukkan dalam bloglist  blog :
5) Like page :
6) Tinggalkan link url dekat bawah ni.

toodles.

06 May 2015

Blogwalking Segment By JuliaJamaludin.Blogspot.Com

Blogwalking Segment By JuliaJamaludin.Blogspot.Com


http://juliajamaludin.blogspot.com/2015/05/blogwalking-segment-by.html
 
ar mai jemput join, klik banner atas ni ya :D

Syarat simple-simple: 
  1. Follow dulu blog SukaGelak.
  2. Create satu entri dengan tajuk 'BLOGWALKING SEGMENT BY JULIAJAMALUDIN.BLOGSPOT.COM'
  3. Letakkan banner segmen kat atas ni lepas tu 'link'kan semula ke entri ini.
  4. Hantar link penyertaan anda hanya di ruangan komen entri ini.
  5. Dah join segmen ni korang WAJIB singgah dekat blog peserta-peserta lain jugak tau.
Ha.. Senang je kan. Segmen ni akan berlangsung selama 2 minggu.
Bermula dari hari ini 06/05/2015 hingga 20/05/2015 jam 11.59pm.
toodles.
Contoh Copy Right Artikel Yang Tidak Dikreditkan ke Link Asal Blogger

Contoh Copy Right Artikel Yang Tidak Dikreditkan ke Link Asal Blogger

hi fellos. hari tu ada baca dekat blog yumida, mengenai isu ini Blogger Copy Paste Tanpa Bagi Link Kredit (Sumber Asal). PG akui, PG salah seorang juga yang sering terlupa apabila meng copy past kan artikel blogger lain dengan memberikan kredit atau meninggalkan pesanan ringkas " PINJAM ARTIKEL YE '' :). But selepas membaca artikel tersebut, PG cuba ambik masa semula untuk edit mana-mana entri yang telah PG copy paste kan dengan memberikan kredit semula ke blog asal.

as yumida say, Sisipkanlah kesedaran dalam diri. Hormat idea pemikir asal info tersebut. ar. memang kena sebiji das-das, kaw-kaw la kan kalau masih tak sedar diri nak bagi kredit. hehe.

sebut tentang itu. orang kata, selagi tak kena dengan batang hidung sendiri, jangan harap nak sedar diri. :D. begitulah PG. sebenarnya PG tak kisah pun kalau nak pakai artikel PG atau nak copy ke apa ke kan. tapi sekurang-kurangnya kredit lah sedikit. amboi. macam retis pula. hehe. tak la wei. cuma. macam tak best pula kan. artikel yang di copy paste sebiji dengan artikel asal blogger tu tadi. kalau PG tak perasan, memang sure la tak perasan la sampai bila-bila. Siap nama 'PG' dekat situ pun ado.  haha.

tak kisah. serius. PG memang tak kisah. tapi janganlah bulat-bulat sayang. boleh tiru, tapi cuba olah sendiri artikel tu. janganlah ada nama PG plus citer mak abah mentua PG pun ada. hehe. and for sure, memang kredit pun tak de dekat situ. hahaha.

maaf erk. PG letak gambar ni bukan nak bermaksud apa-apa, tapi ianya adalah sebagai satu perkongsian. bukan nak cakap PG demand ka apa. tapi sebagai satu kesedaran buat para blogger lain juga, apa sekali pun, berilah kredit kepada blogger asal. :)


Artikel PG Sebenar bertarikh 28 April 2015 :
IKEA - BED & BATH (Phase .. | BE CPUV NUFFNANG 2015

Artikel Puan Meerazoella bertarikh 05 Mei 2015 :
TAKSUB IKEA BRANDS


Artikel PG Sebenar bertarikh 07 Mac 2015 : 

Artikel Puan Meerazoella bertarikh 05 Mei 2015 :

psst: hopely tak de blogger asal yang nak sound dekat kotak komen sebab kita copy paste artikel depa walau da tinggalkan kredit :) takut!

toodles.

05 May 2015

SEGMEN REVIEW BLOG BY LON@


http://lonafreak.blogspot.com/2015/04/segmen-review-blog-by-lon.html

mai cepat klik banner join sama tau :D


Caranya mudah :

1. Follow My name is LON@
2. Buat entry bertajuk "SEGMEN REVIEW BLOG BY LON@ ".
3. Letak banner dekat entri dan link kan ke blog My name is LON@
Reminder: Bila dah klik banner, copy Url HTML (website/Blog),
takpon boleh copy image dan paste ke entri anda.
4. Backlink kat ke sini, * jangan lupa nnt xdapat kesan lak...hehehe *
5. Publish !
6. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen.

Tarikh Tamat : 8 May 2015

Pe yang menarik kalu uolls terpilih...Lona akn review blog2 yang terpilih...dan tepekkan blog korang kat sidebar selama seminggu...haaaa...kelasssss...
 
ar. atas tu yang menarik kan? :)
 
toodles.

Bersangka Baiklah

honestly. bab kerja, aku memang jenis yang suka siapkan sesegera mana mungkin even ada halangan atau depan mata aku ada lisa surihani sekali pun. aku akan cuba tetap akan cuba selesaikan kerja aku tanpa tangguhan yang melampau sampai naik darah tinggi.

tapi aku tak faham jenis manusia yang suka tangguh-tangguh kerja yang bila-bila masa boleh beranak anak sedara mara cik siti (tikus) atas meja atau bawah meja.

paling aku tak suka bila mana juga part aku nak siapkan kerja, tersangkut paut dengan orang lain dan orang lain melengah-lengah masa aku tanpa ada rasa bersalah sedikit pun. aku bukan nak kacau masa korang nak buat apa depan PC. tak. aku tak kacau korang punya masa yang korang tak reti nak menilai dengan main COC pun. tak. aku cuma nak apa benda yang aku nak, korang just bagi dengan tanpa perlu aku nak sindir-sindir bagai dekat korang. tanpa aku rasa nak meminta-minta macam peminta sedekah. tak. tapi aku tak faham, ada segelintir manusia macam ni yang suka berlengah-lengah.


aku tengah mencubanya Ya Allah. bantu aku please T_T

adakah aku yang patut bersangka baik sekarang ni? for those people yang macam ni, pergi jahanam dengan hidup korang. aku bukan cakap sebab aku mampu bertahan untuk sekali dua dan sehari dua. tak. tapi aku bercakap sebab aku da cukup bertahan untuk berapa kali punya tahun dan apabila audit ms-iso datang mengadap!

sekian.
toodles.

03 May 2015

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur





{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

2. Follow blog  : 


3. Like Fanpage :


4. Follow instagram  :
@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72



** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com
Toodles!

Korang Pakai Laptop Apa?

Since tak pakai laptop, segala update blog, blogwalking dari rumah, totally pakai asus fonepad sahaja. memang rindu nak update segala media sosial menggunakan laptop. evendo sekarang guna tab tau smartphone sahaja da menyenang segala perkara, sebenarnya kepuasan dari segi menaip menggunakan jejari dengan kadar kecepatan yang membina, memang tidak boleh disangkal. dekat setahun juga PG tak pakai laptop. i mean, laptop bermasalah. tak boleh nak diselamatkan.

Korang Pakai Laptop Apa?

Apple? Sah² tak mampu beli ;(

La ni tengah bajet nak beli laptop :( PG ingat nak beli yang kecil sahaja. Mudah untuk dibawah ke sana ke mari. Paling penting is, harga tidaklah terlalu mahal. Itu yang penting. 

Ada tak, yang nak share korang pakai laptop apa? Plus berapa harga korang beli? ;)

Toodles.

02 May 2015

Segmen Jom Catwalk Bersama Papaglamz


mai klik banner, join sekali ya :)

Tujuan segmen ini:
  • Nak cari bloglist yang akan di letakkan di sidebar Papaglamz.com ni.
  • Nak cari blogger yang bertuah untuk Papaglamz review di dalam blog Papaglam.com ni.
  • Nak sediakan satu platform mudah buat blogger semua supaya mudah untuk Catwalk (Blogwalking) di Pentas Peragaan (blog) blogger-blogger yang lain.
  • Menambah follower yang sedia ada dan juga menambah traffik blog sesama blogger
Jemput join semua ;)
toodles.

Kelebihan Tersenarai Dalam URL Bloglist Blogger Mia Liana

tajuk memang tak boleh blah kan. suka letak tajuk panjang-panjang sekarang ni. biar korang tahu dan lebih detail apa benda yang aku melalut dalam blog ni. hehe. tak de la. gurau sahaja. 

back to tajuk atas tu. tahu tak korang, kelebihan dekat situ. ar. aku pernah tersenarai dalam bloglist blogger mia liana. aku panggil akak. respect sikit. meh baca sikit kelebihan yang aku dapat.


  • Pengunjung Bertambah. Dalam senarai bloglist kak mia tu, tak banyak blog yang kak mia letak tau. Dalam 20 bloglist sahaja. Apa kelebihan yang kita dapat jika tersenarai? Sudah pasti, blog kita akan didatangi oleh para pembaca blog kak mia sama. InshaAllah. Itu pandangan aku. Blog kita sentiasa ada pengunjung. Menarik kan :)
  • Trafik Blog Naik?. For me, Yes. Memang aku perasan dekat situ. Dalam sehari, boleh capai 100 pengunjung juga tau. 
  • Follower Blog Bertambah. Ya. Bertambah jugalah. Aku tak perasan. Tapi syukur alhamdulillah. Bagi blogger yang sudi mengikuti blog PG ni, thanks so much PG ucapkan. Honest, tak banyak benda yang PG share. Selalunya entri GA yang banyak sekarang ni. hehe. Maaf erk.
so. aku rasa. 3 benda tu sahaja kot yang korang patut tahu, why korang patut teruja like aku sekiranya tersenarai dalam bloglist blogger kak mia liana. banyak lagi kelebihan sebenarnya. aku nak korang sendiri merasai. bagaimana? kenalah rajin ziarah blog kak mia k. kak mia serius, rajin buat segmen url bloglist ni. dan yang best is, segmen bloglist kalau berlangsung dalam masa sebulan, ar ambek, dalam masa sebulan la blog korang duduk dengan senang hati dalam tu. hehe. semoga bermanfaat :)

toodles!